今次到我🐻‍❄️臭屁熊獨食👻,呢間cafe嘅朱古力特飲出哂名吸引左好多人嚟打卡,等我又試吓先😆銅鑼灣分店喺Sasa一樓入面嘅角落位,係禮頓中心出面兜左個大圈先搵到🤦🏻‍♀️簡約白色嘅裝潢,空間唔大,但勝在冇咩人,好靜好舒服,可以坐好耐偏西日式,有沙律、意粉、飯類、多士同牛角包等選擇,整體份量都唔少,食到好飽🙈不過價錢略貴同味道普通,可能太過有期望,反而覺得有少少失望,冇網上其他人講到好驚艶,覺得飲品比食物出色,如果有機會再去,應該淨係會叫杯朱古力_➤熱痴_線朱古力 Crazy chocolate🍫(下午茶餐+$9)主要係為咗呢杯朱古力而黎,果然名不虛傳,一見到真身就覺得個名真係冇改錯,杯面舖滿大量嘅黑、白、牛奶朱古力碎同朱古力粉,多到就嚟滿瀉,好澎湃,賣相非常吸引😂 暖笠笠,打卡要快手,朱古力都溶得幾快,聞落超香朱古力味,飲落係比平時普通餐廳嘅朱古力再濃郁少少,冇想像中咁甜膩,帶少少黑朱古力嘅苦澀,仲飲到少少未完全融哂嘅朱古力碎,但擺耐左凍左之後,啲朱古力凝固沉哂落杯底,整體其實冇乜特別,係賣相加左分 (P.S.店員仲會好貼心比埋濕紙巾,咁就唔怕飲到好污糟啦)➤蒲燒鰻魚|雙份日本滑蛋|牛油

_
痴_線朱古力(下午茶+$9)

➤蒲燒鰻魚|雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬|感味爆料牛角包Crispy croissant with overflow stuffing(kabayaki eel & double japanese scrambled eggs with avocado wasabi paste)🥐$92.7
牛角包係下午茶先有,總共有九款揀,比想像中大個,都算對得住價錢嘅,雖然都係偏貴🙈表面烘得幾酥脆,層次分明,只係食到尾個包比啲醬同蛋汁浸淋左少少,餡料幾豐富,中間夾住兩大舊燒汁鰻魚,口感淋滑入味,面頭灑左少少紫菜碎,不過食嘅時候要小心啲有少少碎骨🤭雙份滑蛋果然好厚,但亦都因為偏厚嘅關係裏面有少少熟同乾,相反面層唔會太熟仲保留咗少少蛋汁同嫩滑嘅口感,正正常常,加埋半溶嘅芝士,但牛油果芥末醬🥑唔係幾出,存在感零😂整體正常發揮,冇特別,就係想像到嘅味,而且太大嚿,好難一次過擺入口,食嘅時候感覺好似分開三樣嘢嚟食咁
蒲燒鰻魚|雙份日本滑蛋|牛油果芥末醬|感味爆料牛角包

➤脆炸蕃薯條 Sweet potato fries🍠🍟$43.2
炸得幾香口同乾脆,唔油膩,食到蕃薯嘅香甜,配埋蛋黃醬就冇咁dry,不過不失
脆炸番薯條

@sensoryzero

📍其他分店:
尖沙咀廣東道3號海港城馬哥孛羅香港酒店G樓連卡佛
太古太古城道18號太古城中心地下誠品生活G014號舖
黃竹坑香葉街2號One Island South G01號舖
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓706號舖
灣仔港灣道6-8號瑞安中心1樓103號舖