2022-11-12
💛 銅鑼灣樓上精品火鍋·胡爐#火鍋 #牛肉拼盤 #花膠雞湯 #銅鑼灣天氣凍凍地最適宜約埋朋友打邊爐,朋友話想食啲有質素既打邊爐唔食放題,我就book左呢間胡爐😋◼️胡椒豬肚花膠雞湯 湯底揀左胡椒豬肚花膠雞湯,超足料既湯底,有好多花膠同雞件😍仲有我最鐘意食既胡椒豬肚,咁多湯料梗係唔好嘥啦,打邊爐前飲返碗頭啖湯先啦,湯底好濃郁,加上淡淡胡椒味好暖胃❣️店員都建議大家飲碗湯,食咗啲湯料,先開始打邊爐。◼️胡爐牛拼盤 🐂打邊爐除左有靚湯底之外,當然唔少得有靚既牛肉啦。呢款胡爐牛拼盤有齊多個不同部位:▫️牛舌芯▫️安格斯手切肥牛▫️極上手切牛頸脊▫️牛胸爽▫️霜降牛粒-好豐富呀,見到雪花紋咁靚就知好食啦🤭我自己最鐘意就係手切牛頸脊,牛味濃郁而且入口即溶😋◼️手打丸類手打丸類每款都好吸引唔知點揀好,店員推介我地以左幾款人氣推介:▫️手打香芹榨菜牛丸 ▫️手打墨魚丸 ▫️手打蝦滑 ▫️黑松露墨魚丸-手打丸類比起平時食開個啲更加彈牙❣️推介大家試下佢地既黑松露墨魚丸,聞到好香黑松露味,墨魚丸爽口彈牙,正呀❣️◼️手工餃子▫️黑松露蟹肉餃🌟推介🌟▫️手工雲吞 ▫️自家制韮菜餃 ▫️XO鮑魚蝦餃王-佢地既手工餃子都好高水準🙌🏻我呢個黑松露控當然
#火鍋 #牛肉拼盤 #花膠雞湯 #銅鑼灣
◼️胡椒豬肚花膠雞湯
◼️胡爐牛拼盤 🐂
打邊爐除左有靚湯底之外,當然唔少得有靚既牛肉啦。
呢款胡爐牛拼盤有齊多個不同部位:
▫️黑松露蟹肉餃🌟推介🌟
▫️手工雲吞
▫️自家制韮菜餃
▫️XO鮑魚蝦餃王
-佢地既手工餃子都好高水準🙌🏻我呢個黑松露控當然推介黑松露蟹肉餃啦,皮薄餡靚一咬開就有滿滿既蟹肉,仲有手工雲吞,每粒雲吞入面都有兩隻蝦,不得了
◼️黃金炸魚皮
-好香鹹蛋味,配搭香脆魚皮無得輸呀。
◼️蔬菜拼盤
食左咁豐富既邊爐要叫返個蔬菜拼盤清一清味蕾,火鍋店精選左幾款時令蔬菜,放落雞湯度,吸收哂湯底既精華,好滿足既一餐。
💁🏻♀️超足料既邊爐,由湯底到火鍋配料都好出色,絕對會回訪既餐廳之一!
🏘餐廳環境別具特色,今次就被安排坐咗包廂房,座位闊落坐得好舒服,旺中帶靜既樓上特色火鍋店。
💰人均消費大約$250元
🤵🏻🤵🏻♀️店員態度非常有禮貌,而且會主動加湯,更會推介我地試下人氣推介既火鍋配料👍🏻
📍 地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓