銅鑼灣星馬菜😋黑胡椒辣椒老虎蝦🦐店鋪: A.T.A.S 地址: 銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖聽閒位於銅鑼灣嘅呢一間星馬菜餐廳,係由新加坡人主理,;所以有唔少地道星馬菜式選擇,之前食過一次好味就決定encore! ☺️之前印象中需要自己到櫃枱落單,再自己揾位、取餐、回收餐盆嘅,但今次就變返一間餐廳咁,有服務員service,同埋更新左menu☺️▫ 黑胡椒辣椒老虎蝦 $188星馬菜出名食黑胡椒辣辣蟹,依到都有得食,不過我今次就經濟少少,叫左個黑胡椒辣椒老虎蝦😚有驚喜!! 鹹香的老虎蝦好大隻好厚肉,配埋砂拉越黑辣椒醬炒得好香好好味😋 ▫ 白雪牛油骨 $128牛油骨其實就係香嫩的豬排骨,而白雪就係指沾上奶油醬、椰絲同奶粉。好重奶香味▫ 月光河粉 $118月光河其實係海鮮濕粉河粉,用蠔油、醬料、生抽、老抽等等炒成。最後將生雞蛋放在河粉上,就好好似一個月亮咁🌝,加左生雞蛋的河粉份外幼滑!▫ 美祿爆炸🍫🥤 $68人氣之選的美祿爆炸,鋪滿美祿脆脆球同美祿粉,甜度恰到好處,雖很邪惡但卻難以抗拒嘅爆濃美祿味🫶🏼🥰• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 𝟺/𝟻
銅鑼灣星馬菜😋黑胡椒辣椒老虎蝦🦐

店鋪: A.T.A.S