餐廳: Green Waffle Diner (希慎廣場)
資訊:

週末同家人去銅鑼灣誠品買書閒逛,行完有啲肚餓就順便喺Hysan Place用膳。想起樓上有唔少食肆,咁啱見到Green Waffle Diner唔使排隊等位,心急肚餓嘅我哋就入咗去食Dinner。餐廳位於Hysan Place13樓,環境清靜優雅,主打不同窩夫班戟,不過我地想食鹹食就冇特別叫到甜食。餐廳亦設有兒童餐單同埋dinner set,適合一家大細或者朋友聚餐。<燒烤豬肋骨 > $168燒烤豬肋骨喺餐廳一月份嘅期間限定,亦半價優惠提供全份豬肋骨,平時要$200幾架,所以我地當然唔執輸嗌返一份。我地食完走個時都見到好多台客人有點,性價比幾高。豬肋骨以慢煮方法烹飪,肉質鬆軟易切,加上秘製嘅燒烤醬汁惹味,並伴有香脆番薯條同沙律。<多寶薯粒鑊仔 > $198坊間通常會見到薯條或者薯角,薯粒比較少見,頗特別的菜式。配料有香腸、煙肉、牛肉、蘑菇、洋蔥等,所有材料都喺新鮮自製,我地叫咗大份,有兩粒流心蛋,拉絲芝士薯粒嘅組合好邪惡keke~店員介紹餐廳消費滿$680就可成為vip,同時會送上一份小禮物,每次食飯有九折,生日當日更有有八折。我地打算下次叫多幾個朋友一
<燒烤豬肋骨 > $168
<多寶薯粒鑊仔 > $198
多寶薯粒鑊仔
店員介紹餐廳消費滿$680就可成為vip,同時會送上一份小禮物,每次食飯有九折,生日當日更有有八折。我地打算下次叫多幾個朋友一齊食做埋VIP會員,因爲餐廳地理位置方便,唔洗等位既話應該都會再食。