2016-10-31 168 瀏覽
男朋友好鐘意韓國食物,所以我地成日都會去唔同既韓國餐廳。呢一度係朋友介紹,話適會情侶黎,傾計又方便,氣氛都幾好!晚上八點零黎到,附近好多名店,樓下人流都唔係好多,幢大厦似商厦,唔講都唔知有唔少餐廳!順帶一提,部lift 係玻璃,上廿幾樓,睇到出面,有啲驚驚,哈哈。樓下入口場內燈光有少小暗,木枱木櫈,水bar 廚房右手邊有個焗pizza 既爐,好特別!飲品叫左peach squash ,好夠凍。好香桃味,有氣,唔係話太甜,好飲!有片檸檬同薄荷葉係面做裝飾。如果少啲冰會更好,因飲到後期,冰融左,杯野有啲淡。雜錦魚煱好大鍋下!有好多唔同既魚製品。湯好清甜,仲有洋葱、菜同青口。一路食,好有睇running man 時,佢地飲魚湯食魚餅既感覺!正!食食下發覺每舊魚製品都唔同味,好奇心下將剩低既夾出黎睇下,至少有六種味既魚片!魚片好爽口彈牙,唔會有好多粉既口感,每舊都唔同味。左下辣既,左上有粉絲同菜做餡,右邊係獅子狗,大魚片。。。等等!一次過可以滿足六個願望,鐘意食魚片既朋友一定好開心,哈哈。烤雞配年糕烤雞好嫩滑,成只雞係晒度!雞應該係先烤再撈醬(有少少少辣),所以雞外皮有啲脆。而年糕就應該係先炸

樓下入口
場內

燈光有少小暗,木枱木櫈,水bar

廚房右手邊有個焗pizza 既爐,好特別!
飲品

peach squash
雜錦魚煱

assorted fishcake tang
一次過可以滿足六個願望,鐘意食魚片既朋友一定好開心,哈哈。
烤雞配年糕

烤雞好嫩滑,成只雞係晒度!雞應該係先烤再撈醬(有少少少辣),所以雞外皮有啲脆。而年糕就應該係先炸,外邊脆脆地,好煙韌,好有口感!

本身以為個沙律菜只係伴下碟,不過發覺個沙律醬好好味!佢有微微既薄荷味,食落好清新。
chicken w/rice cake
chicken w/ rice cake
係老闆娘(我地估係)幫我地落單,傾談下知道佢係韓國人黎,好nice ,好親切,又提醒我地一碟好大碟,因應自己食量叫幾多。

好滿足的一餐!會再黎!!
peach squash
assorted fishcake tang