🍢銅鑼灣人氣泰式串燒店 — Grill ขนทอง呢間泰式串燒店喺銅鑼灣同中環蘭桂坊都有分店,主打泰式串燒、泰式炒飯等美食,串燒都係即叫即燒,充滿泰式風味!🐥泰式去骨海南雞($72) 呢個價錢有¼隻雞,可以叫呢個份量試下會試吓,兩個人share食都夠!隻雞好滑,配左海南雞醬,醬汁味道甜甜地,幾好味!🍚泰式串燒配炒飯及雜菜($75)呢款係分別配左牛、豬及雞三款肉串燒,食落都唔會乾柴,泰式炒飯均勻沾香左醬油!🐮牛肉串燒($22)🐷豬肉串燒($20)🐽豬頸肉串燒($25) 🦑魷魚鬚串燒($25)喺門口已經聞到有好香嘅串燒味🤩牛肉、豬肉、豬頸肉串燒都整得好入味😍好鍾意食佢地豬頸肉!整到邊位係脆脆地,而我咬落都好爽口,另外魷魚鬚都好大條,食落一樣好爽彈!最重點嘅就係佢哋嘅沙嗲醬!聞落係好香,味道微辣,更有花生粒粒🥜重但係有少少香茅味,真係好有泰式風味!係醬係食極都唔會厭🤪地址:Grill ขนทอง 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖。
🍢銅鑼灣人氣泰式串燒店 — Grill ขนทอง

🐥泰式去骨海南雞($72)

🍚泰式串燒配炒飯及雜菜($75)

🐮牛肉串燒($22)
🐷豬肉串燒($20)
🐽豬頸肉串燒($25)
🦑魷魚鬚串燒($25)

地址:Grill ขนทอง
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅地舖。