餐廳: BRICK LANE (中信大廈)
資訊:

2018-11-28 174 瀏覽
喺港島區之中,金鐘係其中一個美食沙漠,出晒名啲食肆又多人又唔好食,今日剛好同朋友到中信大廈辦事,竟然比我喺沙漠之中搵到綠舟。呢一間餐廳以英國菜為主所以我哋主要叫咗一個砵酒乾蔥鵝肝意大利麵套餐,貪有沙律餐湯同埋嘢飲。同埋澳洲穀飼安格斯肉眼扒,嚟得食西餐梗係要鋸下扒啦。佢嘅沙律非常之新鮮醒胃清涼,令人們食慾大增,很不錯!餐湯方面,係粟米湯來的,水準之選。鵝肝入口即溶,冇腥味同埋蘇味,如果飲酒的話配埋紅酒應該係一個好好嘅配搭。意大利麵亦都唔差㗎,我諗下次都會再來試一下。而肉眼扒方面,來過5成Medium剛剛好,再配以佢嘅特製醬汁,食落非常之Juicy,加埋佢嘅配菜,絕對是推介之選。最後以一杯英式伯爵茶成就了完美的一餐。下次嚟到金鐘唔使煩食乜好啦!

沙律
餐湯