2019-08-15 827 瀏覽
元朗本身有唔少食店,自從大型商場開幕,更加多左啲連鎖食肆進駐!亦令到更多人入元朗搵食,假日出元朗食飯就真係一位難求,每間餐廳外面都總有人龍一向最怕排隊,假日都盡量留响屋企!不過難得細細妺入來元朗,點都要陪下佢出去食lunch!今次揀左尼間拉麵店,主要係人唔算多,剛好又有枱,唔使等位天氣咁熱,飲杯士多啤梨乳酸梳打,真係透心涼!每人揀碗拉麵先,細細妺揀左魚介豚骨拉麵,佢話個湯底好濃有魚味,不過隻溏心蛋就麻麻地!男朋友就揀左豚骨mix拉麵,個湯底好複雜,豚骨湯mix雞湯,我試左個湯味道都唔錯,至於腩肉义燒同拉麵,佢話都ok啦!我就試左個柚子辛口拉麵,絕對唔算辛口,湯底有柚子嘅味道,黑豚义燒配普通軟硬度嘅拉麵,好啱我口味,我個人好喜歡另外叫左份海老餃子,一啖咬落去,外皮一面煎得香脆,之後又有種食緊蒸蝦餃嘅感覺,都幾特別
今次揀左尼間拉麵店,主要係人唔算多,剛好又有枱,唔使等位
天氣咁熱,飲杯士多啤梨乳酸梳打,真係透心涼!