餐廳: 金華冰廳
資訊:

2023-11-06 1223 瀏覽
正所謂一日之計在於晨,是日特意早起同男友食早餐去,去左人氣茶記-金華冰廳,食番個靚早餐先😌(其實冇食咁多野,因為我地連續去食左兩個朝早😆)話說平時晏晝打後經過親金華條隊都長到乜咁…早上的金華冇左人龍,小左遊客;多左人情味、街坊(仲可以唔使搭枱添)分別叫左沙嗲牛麵同雪菜肉絲米、菠蘿油同西多沙嗲牛麵同雪菜肉絲米 係早餐,早餐必配 腸仔、蛋仲有片火腿,以38蚊連熱飲既價錢,我覺得係超值。西多 早餐就已經有得叫,係有小小喜出望外(仲以為係下午茶先有)西多外邊炸得金黃鬆脆,食落有滿滿嘅蛋味;配埋內裏鬆軟嘅口感;仲有淡淡的檸檬🍋香味(《—-男友話)加上滿滿的糖漿(完全就是細個對西多美好的印象😌)至於菠蘿油,真係覺得好驚喜!食落,又係有淡淡的檸檬香味🍋軟熟嘅麵包內涵有淡淡的甜味;外皮脆脆而且暖暖地;中間夾著厚厚凍凍的牛油片😍我中意個口感同味道👅整體就是傳統好味的茶記味道🥰%話說第一日幫襯,落單姐姐都是廣東話;第二日幫襯嘅時候,落單姐姐都操流利的普通話加歪歪哋嘅廣東話😅可能而家香港真係冇乜人肯做啲咁辛苦嘅工,就業機會俾晒啲冇咁純正既香港人🧐—————————-以上食評 完全自費 沒有任何資助
正所謂一日之計在於晨,
是日特意早起同男友食早餐去,
去左人氣茶記-金華冰廳,
食番個靚早餐先😌

(其實冇食咁多野,因為我地連續去食左兩個朝早😆)

話說平時晏晝打後經過親金華條隊都長到乜咁…

早上的金華冇左人龍,小左遊客;
多左人情味、街坊(仲可以唔使搭枱添)

分別叫左沙嗲牛麵同雪菜肉絲米、菠蘿油同西多

沙嗲牛麵同雪菜肉絲米 係早餐,
早餐必配 腸仔、蛋仲有片火腿,
以38蚊連熱飲既價錢,我覺得係超值。
西多士

西多 早餐就已經有得叫,
係有小小喜出望外(仲以為係下午茶先有)

西多外邊炸得金黃鬆脆,
食落有滿滿嘅蛋味;配埋內裏鬆軟嘅口感;
仲有淡淡的檸檬🍋香味(《—-男友話)
加上滿滿的糖漿(完全就是細個對西多美好的印象😌)
菠蘿油

至於菠蘿油,真係覺得好驚喜!
食落,又係有淡淡的檸檬香味🍋
軟熟嘅麵包內涵有淡淡的甜味;
外皮脆脆而且暖暖地;
中間夾著厚厚凍凍的牛油片😍
我中意個口感同味道👅

整體就是傳統好味的茶記味道🥰

%話說第一日幫襯,落單姐姐都是廣東話;
—————————-

以上食評 完全自費 沒有任何資助
2023-11-01
$50 (早餐)
西多士
菠蘿油