2018-10-30 215 瀏覽
愛吃火鍋嘅悠游,慢慢煮、慢慢食,三五知己圍住個爐,傾下食下真係好享受。火鍋頭格調高,座位舒適。伴着美食是悅耳嘅輕歌,感覺絕對非一般,食材質素之高,簡直重燃我對火鍋嘅愛🔥。火鍋頭招牌豆腐木棉魚湯係每日限量,大大條「大眼雞」魚,想食都未必日日有,熟悉街市行情的,一定知道係高成本製作⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️原條淆製魚湯鮮甜無比,配合鮮菇同豆腐,真材實料,是家的味道,未食火鍋淨係飲湯已經感覺好幸福喔💕海鮮拼盤時令新鮮,選料上乘,鮑魚瀬尿蝦都大大隻,貴妃蚌、帶子、聖子都係加大碼,隻隻肥美新鮮,而且處理得非常乾淨,真係食得開心又放心😍😍😍藥膳醉雞製作認真,藥膳濃郁,酒香樸鼻,店員特別為我們解構醃雞汁料,可以隨個人喜好加入火鍋湯底,我們全數通過,一致好評👍👍👍手切肥牛紋理均勻,厚薄適中,打邊爐最重要的就是食材新鮮,這碟手切肥牛肉完美展示,入口絕對是頂級響鈴新鮮即炸、甘香鬆化,口感爽脆乾身,不會感覺油淋淋👍蟹子虾滑、陳皮鮮牛肉滑都係高於水平,彈牙新鮮手工打做,特別好味香港人愛打邊爐,貪其款式多樣化,各有喜好又可共冶一爐,火鍋頭提供嘅火鍋料應有盡有,每樣都心思盡出,就是普通的如雲吞水餃,都配上特定醬料,而且用心挑選,

一定知道係高成本製作⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
火鍋頭招牌豆腐木棉魚湯
海鮮拼盤

藥膳醉雞

頂級本地手切肥牛

招牌鮮炸金響鈴
手打蟹籽蝦滑/陳皮鮮牛肉滑

自家製豬肉水餃拼廣式雲吞

香港人愛打邊爐,貪其款式多樣化,各有喜好又可共冶一爐,火鍋頭提供嘅火鍋料應有盡有,每樣都心思盡出,就是普通的如雲吞水餃,都配上特定醬料,而且用心挑選,對食客十分體貼💕
燕麥紫薯球

縱使我們飽着肚子,也點了燕麥紫薯球,純粹因為餐紙上標註着「必吃」,紫薯球果然沒有辜負我們嘅期望,鬆軟綿密,天然健康,廚房真棒👏👏👏

坊間大部分嘅火煱一味大堆頭任飲任食,只重量不重質,為食而食令我對火鍋失去左興趣,今天給我遇上了這間高成本👑、高品質👑、高格調👑嘅「三高」 火鍋頭,簡直重燃我對火鍋嘅愛火🔥。
火鍋頭招牌豆腐木棉魚湯
海鮮拼盤