2015-06-11 1402 瀏覽
已經有1年冇去過蕃滿門, 原因是之前一路都好鍾意食既, 但食物質素每況愈下, 蕃茄湯底雖然好好味, 但其他配料, 如豬扒, 豬手, 牛扒, 雞扒, 唔知點解越來越乾曾曾柴晒皮咁, 另外每次經過都大排長龍, 所以為之郤步. 今次有朋友仔一早去等位, 咁又無妨啦!由於我心裡面都係驚左果D乾曾曾既肉類, 所以我叫左餃子, 朋友仔叫左鹽酥雞扒... 蕃茄湯底真係好正, 非常濃郁既蕃茄加上水嫩既滑蛋, 同埋+$3 既粟米粒, 真係啖啖精彩, 份量又夠晒大碗... 餃子有2款, 是雞軟骨和泡菜餃子, 各有各好吃, 唯泡菜餃子今次胡椒味太重. 試了一口朋友的鹽酥雞, 今次比之前好很多, 沒有了柴皮的感覺, 令我一吃再吃, 吃了朋友仔半份鹽酥雞 雖然重新愛上, 但要我咁樣排隊, 真係咪攪.

今次有朋友仔一早去等位, 咁又無妨啦!

雖然重新愛上, 但要我咁樣排隊, 真係咪攪.

2015-06-08