2018-08-14 129 瀏覽
醉胡爐的燈飾如煙花般,感覺浪漫醉人!餐廳中央位置有酒吧,切合醉胡爐的主題!火焰龍蝦海鮮鍋 $368 嘩!好大隻龍蝦呀!另外仲有好多蜆、蕃茄、洋蔥、西芹等配菜!真材實料!店員先開火炒勻所有材料。之後加入少量酒,再點火及炒香所有食材!最後加入龍蝦湯再煲滾,一開蓋,龍蝦香味四溢!店員建議我地可以先品嚐龍蝦湯,之後再打邊爐!龍蝦湯非常濃郁鮮味,超級正呀! 餐廳預先將龍蝦破殼,好容易就能取出龍蝦肉。龍蝦肉彈牙爽甜,而且好多肉!蜆肉鮮甜無沙,好食到停唔到口!非常推介火焰龍蝦海鮮鍋!和牛舌心 $45/串 牛舌厚切,調味適中,牛味香濃而且充滿肉汁,點少少蜜糖芥末醬更加滋味! 食完龍蝦同埋串燒,店員為我地加入蕃茄湯,就到開始打邊爐!安格斯手切肥牛$188 牛肉脂肪分佈均勻,色澤鮮紅,賣相吸引!肥牛牛味香濃,肉質嫩滑!超讚!黑松露蟹肉餃 $68店員細心告知我地,蟹肉餡料已經熟透,只需加熱分半鐘就可以食!外薄滑溜,餡料黑松露味濃郁,好滋味!萵筍 $48萵筍片新鮮爽甜,打邊爐一流!芝心墨魚丸 $52芝士非常流心,熱辣辣,食既時候要小心一點!手打墨丸爽口彈牙,同流心芝士好配合!Singha $38  Coke
醉胡爐的燈飾如煙花般,感覺浪漫醉人!

餐廳中央位置有酒吧,切合醉胡爐的主題!
火焰龍蝦海鮮鍋 $368

店員先開火炒勻所有材料。
之後加入少量酒,再點火及炒香所有食材!

和牛舌心 $45/串

食完龍蝦同埋串燒,店員為我地加入蕃茄湯,就到開始打邊爐!

安格斯手切肥牛$188
黑松露蟹肉餃 $68
萵筍 $48
萵筍片新鮮爽甜,打邊爐一流!
芝心墨魚丸 $52
Singha $38
 Coke $18
啤酒同可樂絕對係打邊爐既良伴!