2024-04-09 44 瀏覽
尋晚同朋友係旺角諗住買背心準備去泰國潑水節著,買野前就梗係要醫肚先啦,呢間係女人街既車仔麵,好似幾抵食咁,就試下啦我揀左 #正宗重慶酸辣粉 ,餸就有#牛腩、#雞中翼、#貢丸 同 #韮菜,麵底就#公仔麵,先講湯,我叫左BB辣,初初食其實唔覺得辣,反而係酸味麻味比較強,但食到後面就越食越辣,酸酸辣辣咁都幾過癮,同埋酸辣粉湯底會有花生同大量芫茜,岩晒我呢d#芫茜控牛腩係一口牛size,少肥膏,索晒湯過癮,雞翼煮得岩岩好,唔會爛晒,貢丸就正正常常既磨菇貢丸,加酸辣湯食少正,韮菜份量算多,當蔬菜食另外朋友叫左#港仔車仔麵,加腩汁清清地既甜味,餸就有#魚肉春卷、#魚皮餃、#蠔油冬菇 同#娃娃菜魚肉春卷先炸後落湯,外脆內軟,魚皮餃、娃娃菜同蠔油冬落都係正常發揮,要黎送車仔麵好岩味