Moreish & Malt #紅磡 ❗️酒店內環境舒適 味道唔錯嘅美式餐廳❗️——————————————————位於紅磡酒店內,隱藏着呢間環境舒適、服務好嘅美式餐廳,總店位於觀塘,有朋友向我大力推薦,兩間亦有唔少好評!假日嚟到都有brunch set,包埋嘢飲,大約百幾蚊左右,都算唔錯。因為喺酒店裏面,所以環境超寬敞,而且唔算好多人,坐幾耐都得。售賣美式食品,有爆饀漢堡包、意粉、墨西哥玉米片、串燒等。平日每晚都會有啲special night,外賣咖啡仲有買一送一。.燒紐西蘭牛肉三文治 steak sandwich $148用上烤到外脆嘅ciabatta bread,內裏包住原塊牛扒,配上蛋黃醬、少少jalapeño pepper🤩特別欣賞佢用上焦糖洋蔥,鹹鹹甜甜加上爽脆口感,令到成個包嘅味道更為豐富。味道: 4/5 性價比: 3.8/5.牛油果煙肉溫泉蛋多士Avocado, bacon, poached egg on toast $128雖然材料簡單,性價比少低,但不得不讚佢個牛油果蓉真係做得好好,加咗少許檸檬汁、胡椒等等,係我印象中最creamy、調味最佳嘅牛油果蓉,配上煙肉嘅鹹香
Moreish & Malt #紅磡
❗️酒店內環境舒適 味道唔錯嘅美式餐廳❗️
——————————————————

燒紐西蘭牛肉三文治 steak sandwich $148
味道: 4/5 性價比: 3.8/5
雖然材料簡單,性價比少低,但不得不讚佢個牛油果蓉真係做得好好,加咗少許檸檬汁、胡椒等等,係我印象中最creamy、調味最佳嘅牛油果蓉,配上煙肉嘅鹹香,整體味道真係唔錯。不過Menu上寫名用sourdough,但酸味完全失咗蹤,而且外皮較韌,溫泉蛋有少少過熟,有啲水味。好在整體味道比牛油果蓉搭救,所以都唔錯。
味道: 3.8/5 性價比: 3.5/5
整體來講,呢間餐廳質素不過不失,勝在環境舒適,而且服務超好,店員會同你傾吓計,嚟食個brunch都唔錯。
牛油果煙肉溫泉蛋多士
牛油果煙肉溫泉蛋多士