2008-01-19 36 瀏覽
呢間野0係北角都應該好鬼耐,大大話話我見到都有五六年,只係路過門口就係未入過去﹗於是博一博試下﹗入到鋪頭已聞到一陣辣香,是麻辣的胡椒香成間食店個感覺好古老,好似返左大陸咁,全部招呼都係有國語口音的女待應,周遭包圍我們的都似係國內同胞自遊遊人仕﹗打開餐牌,原來無咩岩食,因為一來我不食羊,二來又可吃魚,但餐牌內的名菜大部份都係呢兩味,於是簡簡單單點了幾味﹗最簡單的係呢個,蒜蓉白菜仔,30蚊雞,咪睇佢簡簡單單,落左超多蒜粒來炒,係人都知我係蒜頭敗類,啖啖蒜的東西簡直係我至愛﹗唔夠一陣已比我食左大半﹗本來個心想食鍋貼當然呢度有得叫就即點左先﹗煎得不錯,餃皮底香脆,不過就嫌入面0的料比較乾身無咩肉汁,如果有就perfect﹗呢度名菜水煮牛肉,0的辣椒同胡椒粒真係多到無朋友﹗食入口無咩野微辣不過隔左一陣條利即麻......唔辣係麻,面上鼻邊即標汗,勁呀﹗係唔辣不過麻囉﹗仲比我無無聊聊食左粒胡椒入口,嘩,成口好似食左炸彈咁.....不得不叫番支beer沖下口﹗10蚊支化算﹗唔夠飽整多個水餃,唔夠熱,好似未煮熟咁﹗劣劣劣等唔得﹗整體只屬一般,不作推介﹗

入到鋪頭已聞到一陣辣香,是麻辣的胡椒香

唔夠飽整多個水餃,唔夠熱,好似未煮熟咁﹗劣劣劣等唔得﹗

整體只屬一般,不作推介﹗