2019-04-22 182 瀏覽
茶記開到成行成市,間間都話自己係老字號,但食物既質素真係良莠不齊!唉要搵到間入得口,又抗通脹既真係少知有少!依間係其中一間幾十年歷史既茶記,我記得好耐之前食過,但唔太記得食過咩啦!今日又黎到附近工作,見佢仲有下午茶咁抵,就一於試下。個餐牌就好似無咩點變,都係咁大,下午茶既選擇真係算幾多。焗既炒既包類炸物應有盡有,本身唔想食甜野,但見西多士好正,咁就揀西多士啦,都算餐廳老實,幾大件,唔會係細細舊果D。味道而言,個西多士好香好脆,牛油好大塊,真係好邪惡,但久唔久一次無所謂啦!食完都飽飽地,本來想食多D野,但驚肥都係唔好啦!熱檸茶正正常常,唔會好酸或好甜,份量適中,算係中上之作。講反價錢,其實比好多旺區既茶餐廳較平,平時無裝修無品牌既都係咁上下,佢開得係旺區,應該租金都好貴,但價錢都無話太過驚人!見同台食客個飯都唔係太少,都可以當做晚餐!最後去收銀處比錢,先見到佢D燒味,幾正,下次有機會要試佢D燒味!可惜我得一個人,擔心食唔晒乍。