2020-10-29 35 瀏覽
好耐無食過雞煲啦!!!呢間米走雞個名好搞笑,位置喺太子唔錯,雞煲分為2大類別:1️⃣🧀黃金芝士雞煲2️⃣🔥火焰雞煲,仲有得揀大煲或者細煲,大雞煲為4人份量,細雞煲為2-3人份量💁🏼‍♀️依家先發現原來雞煲都有芝士雞煲😂見到咁特別,忍住唔食辣雞煲🙊試吓呢隻芝士味。⭐️店員將個煲放上枱時,一開始睇落去似韓式芝士炸雞咁😹等滾咗之後就可以起動啦😛表面放滿滿芝士🧀輕鬆拉絲🤪雞肉夠哂嫩滑同彈牙,感覺好特別😹煲裡面配料都幾豐富咖!有大大塊洋蔥、中芹同芫茜,洋蔥仲好似食極都食唔哂咁🙊食到咁上下,店員會問您想要雞湯定喺指定湯底,清湯就咁加水落雞煲度,指定湯底要加錢另上一煲湯底,我見有沙爹湯底、蕃茄湯底、花膠湯底等等...打邊爐時間可以選配料,最好嘅喺有得選半份,啱哂我想咩都試啲嘅人🤪我揀咗以下幾款:🥤竹蔗茅根(壺)$68🥟鮮製五併餃 $108 一次過有5款餃:韭菜餃,餃子入面全韭菜😻好入味勁爽口,最鐘意呢款鳳城水餃,鮮蝦&木耳同想像中味道一樣波菜豬肉,豬肉較濃味鮮牛肉,好似牛肉球咁🤣鮮蝦雲吞,鮮蝦版雲吞每款餃子都好大粒好足料!🥕蘿白(半) $20 一開始就要放落去,粗度唔錯都幾大條,份量都唔少,煲到最後吸哂味正丫!

好耐無食過雞煲啦!!!

🥤竹蔗茅根(壺)$68
🥟鮮製五併餃 $108 一次過有5款餃:
韭菜餃,餃子入面全韭菜😻好入味勁爽口,最鐘意呢款
鳳城水餃,鮮蝦&木耳同想像中味道一樣
波菜豬肉,豬肉較濃味
鮮牛肉,好似牛肉球咁🤣
鮮蝦雲吞,鮮蝦版雲吞
每款餃子都好大粒好足料!
🍄雜菇併盤 $44 有金菇、雞髀菇、秀珍菇、鮮冬菇😋
☕️醬湯費$16 另收加一

⭐️食完個煲都飽飽哋,細食嘅話淨食雞煲都幾開心🙊不過一場嚟到無理由收口咖嘛🤣知道夜晚食雞煲,晏就就開始留肚啦😛