2020-11-23
翠林辣蟹舫 (尖沙咀). ⚜️避風塘炒辣蟹⚜️.基本上每枱必叫的菜式,賣相吸睛,蟹都非常大隻! 避風塘炒蟹個蟹身好香,充滿住炸蒜粒,熱辣辣脆卜卜的外層包住好嫩嘅蟹肉,好入味,真係呢到嘅必叫!.⚜️泡椒鳳爪⚜️.呢個其實係啲前菜小食黎,涼拌對我而言有少少辣,但好好食鳯爪好爽,佢有幾舊酸甜蘿蔔解辣.⚜️咕嚕肉⚜️.一上枱又紅又綠好靚,咕嚕肉無肥膩嘅味道,啖啖肉,濃郁而又入味.⚜️酸菜魚⚜️.酸菜魚嘅魚選用龍躉魚塊,邊位連少少魚皮好正充滿膠質,勁香魚油,酸菜魚個湯又味道適中,正🥰🥰🥰.📌 翠林辣蟹舫 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl#foodporn#hkfoodblogger#foodstagram#foodie#尖沙咀美食#翠林辣蟹舫
⚜️避風塘炒辣蟹⚜️
⚜️泡椒鳳爪⚜️
⚜️咕嚕肉⚜️
⚜️酸菜魚⚜️
📌 翠林辣蟹舫 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖
—————————————————————-