黎開長沙灣想食tea就黎左呢間,見都有好多選擇,同埋見到menu有炸脾,望落好正🤤1️⃣避風塘生炸脾配樽仔奶茶HKD42跟餐配樽仔奶茶+HKD92️⃣榛子醬西多士HKD35跟餐配華田曲奇妙趣HKD93️⃣炸魚薯條HKD32.味道 ★ ★ ★ ★ ☆避風塘生炸脾上佈滿粒粒炸蒜,睇見都留哂口水🤤佢炸得好好,唔會好厚粉,啲雞脾肉好嫩滑,就算放左係枱一陣都仲好熱,新鮮滾熱辣,正呀👍🏼本身茶餐係配紅豆冰,但我想飲招牌樽仔奶茶,所以+HKD9轉。茶味有,奶味都重,我最愛,似飲珍奶既味道👍🏼榛子醬西多士幾特別,而且冇傳統用花生醬咁漏,都冇咁甜,而且店員比左支糖漿比我自己倒,甜度可自我控制👍🏼老公叫左杯華田曲奇妙趣,賣相超得,童年回憶返返哂黎🤣唔太甜,好多cream,仲有塊Oreo😍另外我地仲叫多份炸魚薯條。炸魚柳都幾大塊,炸魚睇落好似炸得好燶,但好熱好脆,食到索索聲,都啖啖魚肉,炸漿唔厚的。薯條就普通正常啦。值得一讚係佢地既茄汁醬好乾淨,個出醬口位乾淨的。.環境 ★ ★ ★ ★ ☆店舖好大間,都好多位,感覺好寬敞。.服務 ★ ★ ★ ★ ☆店員有禮貌,送餐都好快👍🏼.價錢 ★ ★ ★ ★ ☆性價比都高,食物質素

1️⃣避風塘生炸脾配樽仔奶茶HKD42
避風塘生炸脾

樽仔奶茶

華田曲奇妙趣

環境 ★ ★ ★ ★ ☆
店舖好大間,都好多位,感覺好寬敞。
服務 ★ ★ ★ ★ ☆
店員有禮貌,送餐都好快👍🏼
價錢 ★ ★ ★ ★ ☆
性價比都高,食物質素高但又唔係貴,下次黎開長沙灣想食tea都會再黎,同埋佢既選擇都多👍🏼仲有素菜menu。
2022-02-12
避風塘生炸脾