2017-09-17 716 瀏覽
前嗰排天氣唔好打颱風,冇得出去玩,終於等到好天,就決定同朋友欣賞下比較偏遠市區既地方,於是我同朋友就去咗馬灣玩,仲可以去沙灘游水同曬太陽。至於馬灣有咩好嘢食我哋都唔太清楚,而最後我哋就決定咗係沙灘附近嘅商場2樓食一間雞煲,感覺上比較多人去食,而且菜式選擇多,除咗一般嘅雞煲打邊爐之外,仲可以叫唔同嘅小炒,任君選擇!我同朋友兩個人最後叫咗半隻雞同一碟蒜蓉炒時菜,雞煲雖然係半隻,但份量都幾多,兩個人食都好足夠,而且雞肉鮮嫩,唔會熟過頭,加上醬汁調味幾入味,辣度仲可以自己選擇,食唔到辣或者想食好辣都有得揀。至於個蒜蓉炒時菜都好重蒜蓉味,而且當日既時菜仲係我最鍾意食嘅生菜,配埋白飯食就剛剛好!最估唔到嘅係食到7788嘅時候,原來仲送甜品添,佢哋今日送嘅甜品係椰汁西米露,雖然個椰汁西米露唔係凍冰冰,而係熱嘅,但係免費來講幾好食,而且西米數量都多,唔會剩係得椰汁個種!整體而言,間餐廳坐得幾舒服,而且傾計傾幾耐都冇問題,加上選擇都幾多,下次如果來馬灣嘅話都可以選擇去食下,價格唔算貴都幾合理,吾錯!