2023-02-05 1365 瀏覽
同屋企人出黎食個點心飲個茶,錦繡花園出面呢間長期都好多人食,突特揸車入嚟試試去~價錢黎講呢間都幾平,我地叫左12款點心,總共$500左右,食到好飽😂整體CP值幾高,試得一試,會再encore👍🏻首先要推薦既係:燒賣,春卷,紫薯煎堆仔,流沙奶黃包。燒賣勁足料,足足有兩隻中型蝦仔,春卷炸得卜卜脆,加埋啲沙律醬,成個感覺昇華咗,紫薯煎堆仔甜度適中,香脆爽口,明顯係即炸,流沙奶黃包包體好軟熟,奶黃亦都好流心,但有少少甜。中般可食/唔食:腐皮卷,天鵝酥,沙礓雞腳,紅油抄手。腐皮卷好脆口,但食落感覺偏油。砂礓雞腳唔夠軟,不過份量幾多,都算抵食。天鵝酥酥皮做得好好脆,但由油膩味有啲重。紅油抄手中規中矩,冇乜特別。唔好食:蝦餃,香芒煎餅,蛋散。蝦餃好足料,大大粒入邊亦都有好多蝦仔,但個皮好軟,冇咬口😢香芒煎餅好油,完全食唔到香芒味。蛋散其實口感係唔錯,但超級無敵甜!佢應該係炸完之後再用糖有炒過,啲糖完全融合咗,好甜😢