心情好晴朗,朋友話汀汀烤活魚夜晚嗰個氣氛好得意,一走入去已經被嗰陣令人垂涎欲滴嘅香味迷惑晒。諗住今晚就放肆啲,點咗個任食烤魚同邊爐,心諗:今日一定要飽食一頓!第一眼見到嗰盤烤魚,渣辣渣辣嘅辣椒、蔥、芫荽鋪滿嘅樣,簡直太靚呀!魚肉一咬落去,外皮微焦香脆,入面嘅肉又鮮嫩多汁,真係可以話係烤到剛剛好。輕輕一吸,辣椒香味同魚肉鮮甜完美交融,一邊食一邊忍唔住讚好。🐟轉戰邊爐,個瑤柱冬瓜粒糖排湯底,先喝一啖,清甜到喊出嚟!每次食火鍋,湯底都至關重要,佢哋嘅真係沖天香!湯入口後那種溫潤滋味,簡直係大冷天嘅救星!而家講返啲肉類,啲安格斯肥牛片薄入味,入口即化;澳洲和牛咬落去彈牙又滑溜,仲有嗰啲手打滑品,每一樣都係令人讚嘆嘅好滋味,食住食住就覺得自己幸福到不得了。😋最後,一邊啖雪糕,一邊感嘆,生活嘛,就應該係咁,有美食、有朋友、有共鳴。今晚,不只係味蕾得到滿足,連心靈都開心到不行。這家店,絕對係會再黎光顧嘅寶地!🎉