招聘中
時薪
最高可達 $21,500
最高可達 $23,500
月薪
更多筍工 (5)
2023-12-30 222 瀏覽
今日路過西環,上星期看到喜歡薩莉亞的女友插圖,想起這些平價又好味嘅意大利菜,就揀咗薩莉亞意式餐廳(西寶城)。呢間餐廳雖然係一間連鎖店,但分店在香港島真比較少,想起它主打嘅平民化意式美食,想起薩莉亞女友在食薄餅、意粉、沙律、湯…..。我去到嘅時候,餐廳唔算太多人,可以即刻入座,服務員都幾有禮貌,幫我哋介紹咗餐牌上嘅推介。芝士肉醬飯:呢個係餐廳嘅特色菜之一,用咗香濃嘅肉醬同芝士,拌埋白飯,再放入焗爐焗至金黃色。飯嘅份量都幾大,肉醬嘅味道都幾香濃,芝士嘅份量都幾足,我覺得好滿足。芝士雞寶:呢個係一個炸物,用咗嫩滑嘅雞肉,包住芝士,炸至酥脆,再配上番茄醬。雞肉嘅質感都幾好,唔會太乾或太油,芝士嘅味道都幾濃郁,我覺得好適合小朋友。法式田螺:呢個係一個法國菜,用咗新鮮嘅田螺,配上蒜蓉、香草同牛油,焗至香脆可口。田螺嘅肉質都幾彈牙,唔會太軟或太硬,蒜蓉同香草嘅味道都幾鮮香,我覺得好開胃。凱撒沙律:呢個係一個簡單嘅沙律,用咗生菜、芝士、麵包粒等材料,配上凱撒醬,令沙律變得清新開胃。沙律嘅份量都幾大,可以同其他菜式一齊分享,我覺得好適合健康飲食嘅人。總括而言,我覺得薩莉亞意式餐廳係一間平而好食嘅餐廳,雖

芝士肉醬飯

芝士雞寶:

法式田螺:

凱撒沙律:

總括而言,我覺得薩莉亞意式餐廳係一間平而好食嘅餐廳,雖然比不上星級,但係可以滿足我對意大利菜嘅渴望。餐廳嘅環境都幾舒適,服務員都幾友善,價錢都幾合理,我覺得值得推薦俾其他人。
2023-11-10
  • 芝士肉醬飯