餐廳: 魚治 (M88)
資訊:

2024-01-08 426 瀏覽
今次去咗班朋友好推介嘅一間餐廳,話你知啦,呢度嘅食物真係得嚟又抵食。首先,我哋試咗燒厚切牛舌,啖啖肉嘅香味喺口腔裡舒展開嚟,外面微焦而入面竟然保持咗肉汁,真係嘆為觀止。燒銀鱈魚另一邊門口,外皮脆得嚟唔單止,肉質滑得好像絲綢般,咬落去實在爽滑到不得了。再講講佢哋嘅楓糖忌廉芝士拌薄脆,幾可以話係打開咗新世界嘅大門,楓糖嘅甜味同忌廉芝士嘅濃郁夾帶埋薄脆嘅酥脆口感,真係絕妙組合!蛤蜊味噌湯暖笠笠,海鮮嘅鮮甜同味噌嘅濃郁恰到好處,每一啖都暖埋心。特別驚喜嘅係佢哋嗰碟白汁烤焗海膽三文魚籽,海膽嘅新鮮同三文魚籽爆漿嘅感覺真係太正!炸粉雞軟骨同八爪魚帶子沙律都係驚喜連連,忍唔住一試再試。簡單講,這次嘅食體驗既滿足又新鮮,而且每樣嘢食都係高質之餘,仲可以感受到餐廳對食材嘅用心。想嚐鮮又想keep住平民身份嘅我,真係要推介呢度啦!👍✨超享受嘅一餐!