2022-06-05 125 瀏覽
Long weekend 同女朋友去青衣行街,食飯。但係回想起原來是今次是一生中第二次黎青衣。商場內都係大路野,冇乜睇頭,我地順便就係商場內搵食。So Thai So Good 印象中未系其他大型商場見過,可以試吓。掃完安心后,店員叫我地自己搵位,完全冇意途帶位,雖然當時有頗多位,但都唔應該咁。打開餐牌,一看下原來是某大飲食集團經營,難怪吾休做,定係做又三十六…..唸好食乜就搵店員落單,又係木冇表情,十分 cool , 點左兩個小食都話冇,真係令人火上加油!點好菜后,上菜速度非常迅速,十分內齊晒,其實唔知道好定唔好。泰式辣肉碎生菜包$78惹味、辣度剛好,加入了檸檬草和香茅令味道更有層次,生菜爽口,份量也多,不錯。肉碎炒四季豆又係香口、惹味,醬汁非常濃味;四季豆爽脆,十分索味,淨食較咸,應該叫碗白飯。泰式鮮蝦炒金邊粉 $105夠份量,金邊粉吾會痴埋一舊舊,材料足,大蝦有三大粒,爽口但欠鮮甜,還有豆乾、蛋花、銀芽、韮菜等,味道我覺得可以落茄汁多小小,令酸昧多些提升整體味道。食物合格,價錢合理,服務零分。

商場內都係大路野,冇乜睇頭,我地順便就係商場內搵食。

泰式辣肉碎生菜包$78

肉碎炒四季豆

泰式鮮蝦炒金邊粉 $105

食物合格,價錢合理,服務零分。