2023-02-10 56 瀏覽
Oasis bar and Grill唔錯嘅西餐廳!經典凱撒沙律伴溫泉蛋吸煙肉加配煙三文魚($126 )好吃的凱撒沙律🥗美味的菜頭、新鮮的生菜、香脆的培根、濃厚的凱撒醬組成。還可以加入酸酸甜甜的醬油、蛋等作為配料,使得沙律味道更加豐富。凱撒沙律非常適合當作午餐或晚餐的前菜,搭配一些麵包、芝士脆塊等伴餐炭烤美國頂級肉眼半香草燒薯仔及時令蔬菜$358牛排的味道非常美味。牛排的肉質鮮嫩,口感細膩,油脂分布均勻,烤得剛剛好。牛排的味道非常鮮美,可以滿足食客的味覺。我建議大家嘗試一下,享受這道美食帶來的樂趣。原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228這份意大利飯十分好吃!用了松露、忌廉烹煮的意大利飯, 10分順滑!唔至於軟殼蟹,廚師運用油炸的技巧,將蟹炸至酥脆意大利飯裏面亦溫和了不少蟹膏、蟹肉,真的很不錯吃!荷蘭鐵鍋pancake配新鮮雜莓、楓糖漿球楓糖合桃雪糕$108熱鍋上的班戟挺優秀!班戟蓬鬆可口,上面的雜莓10分多,視覺賣相一流雪糕不會過分甜,加上楓糖漿,混和在pancake內,簡直冇得頂Tropicoast(chambers, whisky, passion fruit) $148充滿橙香味嘅一
Oasis bar and Grill
唔錯嘅西餐廳!

經典凱撒沙律伴溫泉蛋吸煙肉加配煙三文魚($126 )

好吃的凱撒沙律🥗

炭烤美國頂級肉眼半香草燒薯仔及時令蔬菜$358

我建議大家嘗試一下,享受這道美食帶來的樂趣。

原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯$228
這份意大利飯十分好吃!
用了松露、忌廉烹煮的意大利飯, 10分順滑!
唔至於軟殼蟹,廚師運用油炸的技巧,將蟹炸至酥脆
意大利飯裏面亦溫和了不少蟹膏、蟹肉,真的很不錯吃!

熱鍋上的班戟挺優秀!
班戟蓬鬆可口,上面的雜莓10分多,視覺賣相一流

充滿橙香味嘅一杯凍飲,我覺得幾易入口!

Pear Honey ( Vodka, Pineapple Juice) $148
有驚喜!
酒味唔會好濃,適合飲酒嘅初心者
用中式茶杯🍵,感覺好vintage and classic
最吸睛嘅就係隔離嗰粒梨子🍐

——————為食分界線——————
📍 Oasis Bar & Grill (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食