疫情以嚟,外出用餐嘅次數唔多,而且大部分都係早午餐時間去咖啡店為主,甚少食下午茶或者晚飯。最近呢間喺諾士佛臺嘅餐廳幾hit,枕住都見到有人介紹,襯週年紀念日前後同另一半過嚟食個tea餐廳裝潢有兩種唔同風格,近門口位置嘅枱凳、佈局係比較暗黑型格嘅bar。而裡面係用完全相風嘅顏色,以白色為主調,加上植物佈置,玻璃窗透入陽光,簡潔明亮,比較適合打卡影相。呢度位置唔少,其實幾張係梳化椅設計,三五知己食tea就啱哂;另外兩張係好受歡迎嘅打卡枱,以鳥籠設計。如果想坐指定位置,我諗訂位係基本,仲要試吓查詢店員添啊;因為呢個區域都真係幾多客人,尤其是週末。餐牌選擇非常多,沙律、頭盤、湯到主食、甜品有齊。主食有例如燒豬腩、意粉、意大利飯、扒類、烤雞等,單點價錢同一般西餐廳差唔多。而我哋今次為tea set而來,餐廳都供應兩款下午茶,一款係有鹹甜點,另一款係全鹹點,客人因應喜好挑選,做法有彈性,畢竟有啲朋友唔係太喜好甜點。下午茶定價$398/2位 (星期一至五),配咖啡/茶,可以加錢升級特飲,另收加一,人均大約230至250蚊啦,好合理(未到下午茶時間,估唔到都幾旺場,所以真係記得記得要訂位!值得一讚店員

(未到下午茶時間,估唔到都幾旺場,所以真係記得記得要訂位!值得一讚店員好有禮。)

All Savoury Afternoon Tea $398/2
Birdy Passion +$38
Hot Fruit Tea +$38
下午茶好快上枱,全鹹點下午茶以層架上,擺盤都靚嘅,所以見到咁嘅陣容,都要相機食先啦 (枱枱都係咁㗎喇,哈

呢個下午茶有8款鹹點同埋下午茶必備嘅英式鬆餅,鹹點分別有:素牛肉漢堡、青瓜蛋沙律三文治、巴馬火腿蘆筍卷、無花果鵝肝醬多士 (當日轉咗做薄燒牛肉麵包卷)、迷你蟹餅配三文魚籽、黑松露大啡菇法包、煙三文魚慕絲餅乾同車厘茄大蝦配牛油果醬。至於英式鬆餅就會跟埋果醬同忌廉芝士,基本上都好豐富。

呢度始終係西餐廳、bar,本身都有供應鹹食,所以呢個tea都有番咁上下質素,唔會差得去邊,可以放心。各款鹹點味道都唔錯,幾鐘意青瓜蛋沙律三文治咁樣刨薄片,就算好怕青瓜陣味嘅朋友都唔會抗拒
另外用巴馬火腿夾住蘆筍卷都幾有新鮮感,健康好味。所以我都幾滿意呢set下午茶,唔會千篇一律。

店員好細心,提醒我哋鬆餅啱啱焗起,可以襯熱食。呢個鬆餅個頭不小,外層微脆,裡頭亦都唔乾冇粉感,夾埋cream cheese同jam,呢個質素我都收貨喇!

我哋升級咗特飲,水果茶唔會太甜,ok啦。

呢杯熱情果特飲好可愛,個杯係雀仔造型,我都係見個個都點,所以點嚟影吓相,嘻嘻。
希望疫情盡快完結,大家可以快啲約吓朋友出吓街食飯啦
2021-02-07 2572 瀏覽
🇭🇰Oasis Bar & Grill ·依家無得夜晚堂食真係好難約朋友見面🥺🥺我平時食tea都係鍾意食鹹點多啲 難得見到呢間既teaset有得全部要鹹點我就約左朋友黎食 估唔到都幾有驚喜🤩而且佢呢度既環境坐得好舒服 好適合坐低慢慢吹水😌·all savoury afternoon tea $428 for two·scones因為個staff話佢地個scones係啱啱焗好 所以我地就決定食左佢地先😈佢個scone真係熱辣辣 一擺入口已經加分 佢個質感同味道都唔錯 幾有驚喜 不過唔知係咪因為佢太大舊 食到最尾有啲好似蛋糕咁🤣🤣·bottom layer因為佢所有都係鹹點 所以我地都無話特別分食邊啲先啦 就咁由底層開始😂😂佢個青瓜蛋沙律三文治幾有驚喜 佢本身個蛋沙律整得幾好食 而且個青瓜好夠薄得黎清清地 唔錯🥒之後佢個蟹餅都好真材實料 出面好脆 而且入面真係食到一疏疏蟹肉 我自己幾鍾意🦀️😍個煙三文魚餅乾又係好唔錯 佢個煙三文魚鹹度好適中 最後個beyond meat burger我自己就麻麻啲 因為我始終覺得呢啲素肉有一陣草味 我自己鍾意真既beef patty多啲🤭🤭·top laye
🇭🇰Oasis Bar & Grill

all savoury afternoon tea

bottom layer
青瓜蛋沙律三文治

top layer
車厘茄大蝦配牛油果醬

因為bottom layer全部都好好食 所以我地對呢層期望好高 但係我自己就覺得呢層啲嘢食調味重手左少少咁 無下層個啲咁出色🤣佢個parma ham實在太鹹啦 所以好似覆蓋曬蘆筍個味咁🤔🤔之後個車厘茄大蝦我個朋友話唔錯既 個蝦幾好味 不過都係偏濃味少少🦐🙊之後個鵝肝醬多士反而唔錯 口感唔錯 而且唔會話太腥😌最後個黑松露大啡菇都唔錯 甜甜得咁幾好食 不過我自己覺得可以再juicy啲😈😈
peach iced tea $28
peach  iced  tea

佢呢個都幾好飲 唔會話太甜 好夾個teaset 不過唔知係咪佢個果乾漬過既原因 佢有一個好特別既回甘 同平時飲開既有啲唔同🤣
#rbyeat
青瓜蛋沙律三文治
車厘茄大蝦配牛油果醬
peach  iced  tea
2021-02-04 1659 瀏覽
有酒吧街之稱的諾士佛臺一向是蒲精熱點,以特色酒吧及餐廳聞名。見今日天氣唔錯,應友人邀約來到諾士佛臺 1 號呢間樓上酒吧餐廳「Oasis Bar & Grill」食晏。餐廳嘅裝潢很有心思,分為日與夜,以黑白色調分開兩個格調截然不同的用餐區域。一邊是燈光昏暗的型格酒吧,而另一端則以城市綠洲為主題,雪白的牆身拼配人造草皮天花,加上四周擺放了不少綠色植物和盆栽,風格清新簡約,充滿大自然氣息,讓人流連忘返。餐廳午市以套餐為主,主菜共有 6 款可供選擇,另外亦有 Brunch Menu、小食、前菜、扒類等供應。我哋點左兩個 3-Course Set Lunch ($138@)。是日餐湯為雜菜湯,湯身熱辣辣,內有薯仔、蕃茄、青瓜、紅蘿蔔、西芹、洋蔥等,蔬菜沒被煮爛,喝得出蔬菜的鮮味,清甜又足料。科布沙律用料亦非常豐富,有雞蛋、粟米、車厘茄、青瓜及沙律菜等,色彩明亮繽粉,以橄欖油撈拌著吃,清爽又健康。小食選了柚子蜜糖雞翼 同 白酒煮青口,雞翼煎香後以韓式柚子蜜調成的醬汁煮至入味,食落酸咪開胃。青口肉質 Creamy,甘香又嫩滑,入口有海鮮味兼白酒香。主菜點了蕃茄大蝦扁意粉 同 炭燒肉眼扒,意粉賣相好吸
主菜點了蕃茄大蝦扁意粉 同 炭燒肉眼扒,意粉賣相好吸引,離遠已經聞到陣陣酸香,紅紅嘅顏色,非常鮮艷!面頭的蝦隻肉質挺鮮美,紮實彈牙,入口啖啖肉。意粉煮至軟硬適中,口感非常爽滑,吸盡大蝦的鮮香。
炭燒肉眼扒 (+$48)  比預期大塊,上桌時香味動人,肉質嫩滑又有牛味,加上脂肪比例均勻,不會吃到滿嘴都是油花,配上特調嘅醬汁吃,味道一流。
甜品點左提拉米蘇配濃咖啡 (+$30),個 Tiramisu 同平時食開嘅有點不同,做得比較挺身,軟芝士忌廉入口輕飄飄,絲滑輕盈,不甜不膩。把小杯內的濃咖啡淋上面,蛋糕嘅濕潤度剛好,能吃到咖啡嘅甘澀和酒香。
跟餐飲品可以揀咖啡或茶,如果想轉柚子蜜、新鮮菠蘿冰茶或橙汁,就要另 +$18。
2021-01-28 1422 瀏覽
當同一間餐廳我可以去超過2次就代表我真係好鍾意果間餐廳。【Oasis Bar & Grill】已經去第三次,因爲晚市無得堂食,所以今次係食lunch。同平時晚餐D野食好唔同,除左lunch set外,仲有brunch。今次就叫左4-course Lunch Set加甜品同All Day Breakfast 。4-course Lunch Set$168 (L): Lunch Set可以自由搭配1/3/4 course,我地兩個人share 就叫左4-course,包括沙律、餐湯、小食同主菜。另外加左特飲同甜品。 科布沙律:主要以瓜類同其他蔬菜作搭配,裏面仲有少少粟米同石榴籽點綴。無用沙律醬、用橄欖油有種清新清爽既感覺。同平時食開既沙律好唔同。菠菜薯仔湯:每日餐湯都唔同,而我果日去就係呢一款。菠菜味濃、加左薯仔好creamy,而且菠菜湯好特別,又唔會好鹹好heavy。小食mozzarella stick:黎呢到幾次都未食過佢地好出名既mozzarella stick,今次跟餐有就選擇左。有4條超級多,而且新鮮熱辣,裏面仲要係拉絲既!芝士控一定超愛!主食 炭燒肉眼扒 + $48:肉眼扒肉厚

4-course Lunch Set

主食 炭燒肉眼扒 + $48:肉眼扒肉厚又大份,而且炭燒味超級香。雖然叫5成熟、都好似熟左少少,不過肉都好軟。配菜既薯仔都好香!

All Day Breakfast: 呢一set有炒蛋、紐約堡腸、煙肉、番茄扒、茄汁豆、薯餅、炭燒菠蘿、sourdough。炒蛋超級creamy,而且難得薯餅有兩塊。其他食物都中規中矩、最特別係有炭燒菠蘿同sourdough!其他地方既All Day Breakfast 未食過!

菠蘿冰茶 + $18:超特別新鮮x風乾菠蘿凍茶,茶有菠蘿味、又唔係好甜,非常清新解渴!

Tiramisu + Espresso + $30: Frozen
Tiramisu 芝士味重,而且搭配新鮮冲起既Espresso,非常香濃、口感特別,超完美既埋尾!
2021-01-27 1090 瀏覽
位於尖沙咀的Oasis Bar & Grill,是一間以城市綠洲 Day & Night 為主題的西餐廳。店內有兩種不同的裝修風格,一邊是型格的酒吧格局,一邊則形造出大自然的舒適清爽感覺。綠洲設有數張搖籃椅,感覺有趣又浪漫,而且深受年輕人仕喜愛,在社交媒體上,常常看到客人的打卡照呢。 這天是星期六,最適合舒舒服服、優優閑閑吃份中午餐。而餐廳最近推出全新設計的假日菜單,正好可以試一試呀。餐單以包類為主,價格由$98至$138不等,不過不含飲料,需要另外單點呀。 全日早餐 $138 大大份全日早餐足夠兩人分享,包括: 炒滑蛋、紐倫堡腸、煙肉、扒蕃茄、茄汁焗豆、黄金薯餅、炭燒菠蘿 和 酸種麵包。紐倫堡腸鹹香惹味,扒蕃茄汁水豐富,薯餅炸得金黄甘脆,非常好吃呢。滑蛋質感滑嫩,但略為過水,稠一點更好啦! 荷蘭鐵鍋班戟 $98 向來愛吃班戟,荷蘭班戟也不例外呀! 用鐵鍋製成的菜式,傳來濃郁蛋香,把蛋黄刺破,流出濃稠蛋液。再淋上酸甜黑醋,令味道層次更豐富呀。 柚子牛油蜜糖雞翼 $78/4隻 被大量柚子醬包裹的雞翼閃閃發亮,雞翼炸漿厚薄均勻,即使淋下醬汁,也不減自身的香脆感,質素不錯。不過柚子醬有點過甜
位於尖沙咀的Oasis Bar & Grill

綠洲設有數張搖籃椅

全日早餐 $138

荷蘭鐵鍋班戟 $98

柚子牛油蜜糖雞翼 $78/4隻

被大量柚子醬包裹的雞翼閃閃發亮,雞翼炸漿厚薄均勻,即使淋下醬汁,也不減自身的香脆感,質素不錯。不過柚子醬有點過甜,減一點糖就更好啦!
2021-01-24
兩個夜晚都食唔落飯又想飲杯嘢就嚟到呢間酒吧have a chill😽餐廳環境好好 見到有好幾台都係黎慶生座位寬敞好坐 燈光氣氛都好好 雖然價錢定位較貴 但overall係值呢個價嘅首先分別嗌咗一杯cocktail同mocktail左 Diamond in the sky $148係白桃味嘅氣泡酒 最低嘅係白桃蓉 攪嘅過程上面嘅金粉慢慢跌落黎 視覺效果滿分 真係好似Diamond in the sky🤭白桃好清甜唔藥水 同sparking wine好夾 算係較溫和嘅cocktail 好飲👍🏻右 Fruit Punch $78石榴味最出 幾fresh 唔飲酒嘅可以一試🙈菠菜芝士意大利雲吞 $168擺盤好有心思 上面綠色嘅係菠菜泡沫芝士味比菠菜較出 唔鍾意菜嘅男朋友都鍾意🤣 鐵鍋Pancake配焦糖香蕉 $98真係有個pan嘅pancake🤣 個pan超熱呢個超推!Pancake好香蛋味 底層焦脆 配上朱古力醬同雲呢拿雪糕一流 香蕉都有小心意 上面加咗燒過嘅焦糖 脆卜卜😽 炸水牛芝士條 $88啱啱炸起送上嚟可以拉絲 但隔多陣就冇了🥶送酒唔錯嘅小食👍🏻
兩個夜晚都食唔落飯又想飲杯嘢

炸水牛芝士條 $88
啱啱炸起送上嚟可以拉絲 但隔多陣就冇了🥶
送酒唔錯嘅小食👍🏻
3天前 0 瀏覽
素人哩期心情好曳🥲不過再唔出post應該會比大家遺忘🙌🏻所以去post!每次有素人生日大家都會瘋狂send啲餐廳link出黎,見到香港真係愈來愈多素食友好既西餐廳🥩🍴真係好感動😭👍.墨西哥芝士粟米片配牛油果醬、酸忌廉、蕃茄莎莎($98)抵食!以為係小食類,結果勁大盤🤩👍啲芝士完全唔留情面咁:加勁多喺面!🧀🧀🥑🫒🍅4個人接力食都食到最後🤣🤣.辣味炸薯條配蜜糖芥末醬($78)辣味就無乜喇🥱但夠脆就真既!👍同nachos差不多時間上菜,仲可以將全部醬撈埋一齊點,幾正🤣薯條都可加橄欖同牛油果醬🤩👍.卡邦尼三重芝士焗椰菜花($78)失策🥱完全遺忘卡邦尼會有煙肉,上菜先知⋯挑左勁耐🤫椰菜花好香忌廉味,🥰👌終於唔洗成日食葡汁焗四蔬喇.菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁、菠菜泡泡($168)貴精不貴多🤌咬落香唔太膩,可以試下喔🥰大鄉里的我好努力咁試下啲泡沫,真係熱辣辣、好濃菠菜味!整體食得好舒服!☺️.炭烤西瓜牛扒伴香草燒新薯、時令蔬菜($168)真係大開眼界!😲👀第一次食咸西瓜又幾搞笑🍉真係好多汁!全程都好撲朔迷離,掛住試味,試試下,大半個西瓜就咁比我地食左😂西瓜先用美式燒烤醬醃好,再煎香烤焗,廚藝了得!
墨西哥芝士粟米片配牛油果醬、酸忌廉、蕃茄莎莎($98)
辣味炸薯條配蜜糖芥末醬($78)
卡邦尼三重芝士焗椰菜花($78)
菠菜芝士意大利雲吞伴蕃茄芝士汁、菠菜泡泡($168)
炭烤西瓜牛扒伴香草燒新薯、時令蔬菜($168)
真係大開眼界!😲👀第一次食咸西瓜又幾搞笑🍉真係好多汁!全程都好撲朔迷離,掛住試味,試試下,大半個西瓜就咁比我地食左😂西瓜先用美式燒烤醬醃好,再煎香烤焗,廚藝了得!🥴🤌不過都係可一不可再😂
西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雪糕($88)
係成晚最期待既churros啊!😍朱古力醬唔甜,點落去岩岩好!油炸鬼同醬熱,雪糕凍,冰火派必試!
Drink:
Ice Honey Citron Tea ($78)
Refreshing passion($78)
希望大家可以失望 不要絕望🥲💛
我都係咁安慰自己~大家加油平安🤙🏻

🍽 Oasis Bar & Grill (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
💰Total:$1014
味: 7.5/10
飽: 7.5/10
抵: 6.5/10
我 🐽扒王 將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家
朋友仔食過一次~推薦我去試下oasis bar & grill🌺 雖然有少少隔涉 但總括黎講係值得一去😍見到呢條長樓梯 就岩架啦🥰 樓下都好多酒吧🥂 上到8樓 基本上全層都係佢地既🍯 又大~坐得又舒服 仲有雀籠打卡位噢 但店員安排左座位比我地 我就唔麻煩佢地啦😗 🥕Eden Garden $88本寶寶唔太飲得酒😹 所以同佢地既signature cocktail 無緣啦💓 好彩仲有signature mocktail可以過下癮呢杯係用seedlip grove 42溝接骨木花、蘋果汁等等黎調味🥂 飲落口的確有濃濃既果香😻 前中後調既味道都唔太一樣哦 先係係口入邊留有苦橙血橙同柑橘既香味再有少少薄荷葉同檸檬草🌱🥕Grilled US Prime Rib Eye $368美國prime肉眼扒係最高級架噢😻食落口比較嫩滑 牛味都比較濃厚😻 而且生熟度都控制得好好 無overcooked 💓意外地 配菜亦都好fresh好juicy 😯無話乾爭爭😋🥕Spaghetti Alle Vongole $198一上枱我就blink blink眼啦😍 啲蜆超級大隻😍😍 仲要勁新鮮 份量超級多😍 好正呀

🥕Eden Garden $88

無overcooked 💓
意外地 配菜亦都好fresh好juicy 😯
無話乾爭爭😋

🥕Spaghetti Alle Vongole $198

一上枱我就blink blink眼啦😍 啲蜆超級大隻😍😍 仲要勁新鮮 份量超級多😍 好正呀 雖然佢標明係辣 食得辣既人表示唔係好辣😙🐾

🥕Cajun Fries with Honey mustard $78

🥰薯條配辣粉 新鮮滾熱辣咁炸出黎既😍係特別好食🥰

🥕Churros with Chocolate & Vanilla Ice Cream $88

好耐無食過churro 見到佢有點可以放過呢個大好機會😍 又係即叫即炸 點埋朱古力醬同配埋雪糕食~簡直係三重享受🥰 有三種口感🥰
老公話戴我去諾士佛台拍拖👫,原來餐廳🍴係樓上舖,環境闊落又很有格調😙,仲有吊櫈坐,啱晒我呢啲大細佬😆。經典凱撒沙律伴溫泉蛋及脆煙肉 $98🥗 Classic Caesar salad (加配🍣 煙三文魚 $25 + Smoked salmon )所有食材都好新鮮,煙三文魚切成靚靚玫瑰花模樣🌹,將一整塊薄脆芝士整碎,再連埋溫泉蛋和煙三文魚一齊食,Perfect!黑松露大啡菇芝士意大利飯🍄 Mushroom Risotto w/ Black Truffle, portobello parmigiano reggiano 大啡菇好大塊但都煮得又腍夠入味,黑松露芝士味道濃郁,係傳統意大利飯,少許硬身,好有咬口感。🍹Fruit Punch $78 AND 🍸Pussy Foot $78叫咗兩杯Mocktail , 其實調配材料差不多,一樣有:Orange juice 🍊,Pineapple juice🍍, Grenadine, Soda Water, 而 Pussy Foot就落咗奶🥛,兩杯飲品都又靚又好飲,而Pussy Foot就比較滑啲。

經典凱撒沙律伴溫泉蛋及脆煙肉 $98
🥗 Classic Caesar salad

Fruit Punch & Pussy Foot

5天前
Fruit Punch & Pussy Foot
早排去左尖沙咀諾士佛台嘅Oasis Bar & Grill🔸芒果蟹肉牛油果塔($148)芒果、蟹肉一向都非常配合,原來加埋牛油果都幾夾。三者整齊疊高,賣相都非常靚。作為頭盤,雖然好簡單,但實在係一個清新嘅選擇。🔸巴馬火腿、流心蛋及芝士肉醬焗釀大啡菇塔($118)兩件大啡菇,兩個唔同嘅Style。巴馬火腿配流心蛋,切開之後蛋汁流落大啡菇,蛋香配上大啡菇,兩者非常配合。芝士肉醬配大啡菇算係比較少見啲,芝士燒香但唔係拉絲嘅芝士,但係芝士係好香嘅。🔸地中海烤雞配希臘沙律、火箭菜、辣紅椒汁($228)慢煮嘅地中海烤雞肉質嫩滑,加入左北非香料、紅辣椒汁等,充滿異國風情,風味十足。🔸Mr. ($148)🔸Mrs. ($148)
早排去左尖沙咀諾士佛台嘅Oasis Bar & Grill

🔸芒果蟹肉牛油果塔($148)

🔸巴馬火腿、流心蛋及芝士肉醬焗釀大啡菇塔($118)
兩件大啡菇,兩個唔同嘅Style。

🔸地中海烤雞配希臘沙律、火箭菜、辣紅椒汁($228)

🔸Mr. ($148)
🔸Mrs. ($148)
5天前 0 瀏覽
尖沙咀諾士佛臺附近有好多非常唔錯嘅餐廳,呢間Oasis Bar & Grill就係其中之一❤️價錢算係中等,但味道都環境都唔錯。食物方面,我同朋友分別叫左柚子蜜糖雞翼($78), 巴馬,火腿流心蛋及肉醬釀大啡菇($118), 法式油浸鴨腿($198)同地中海烤雞($228)。另外仲叫左2杯cocktail($148 per each)cocktail 味道唔算突出,但賣相好靚,非常適合打卡。我最欣賞佢道釀大啡菇,入面嘅Parma ham同肉醬令成口味道非常有層次感,而大啡菇亦非常juicy, 值得推介。佢嘅地中海烤雞亦非常唔錯,雞肉食落口感細嫩,而且有輕微焦香,side dish亦都幾好味。

cocktail 味道唔算突出,但賣相好靚,非常適合打卡。

Oasis Bar & Grill格調似酒吧x西餐廳 燈光柔和舒服🤩每枱與每枱之間都幾闊落 方便大家傾計又唔會騷擾到其他人 而菜式選擇有好多 性價比都高😚.👉🏻芒果蟹肉牛油果塔最滿意呢道菜式💛可以做前菜開下胃先牛油果、芒果同蟹肉混合 口感好豐富牛油果幾creamy 而蟹肉都好香芒果唔係當造季節 一半甜一半酸.👉🏻芝士焗椰菜花幾驚喜🤤冇諗過椰菜花可以配芝士芝士有拉絲 配埋粒粒煙肉 好邪惡omg 芝士下面有好大舊椰菜花 要切開先食到喔.飲品就叫左O’Malt Love & Lips of an angelO’Malt Love有酒精 但酒味唔算濃 好freshLips of an angel冇酒精 果味重啲 比較甜—————-Oasis Bar & Grill @oasis.bar.grill.hk 尖沙咀諾士佛臺1號8 樓

👉🏻芒果蟹肉牛油果塔
最滿意呢道菜式💛可以做前菜開下胃先
牛油果、芒果同蟹肉混合 口感好豐富
牛油果幾creamy 而蟹肉都好香

Lips of an angel冇酒精 果味重啲 比較甜
—————-
尖沙咀諾士佛臺1號8 樓
2020-11-23
❤️估唔到岩岩放寬晚市堂食,唔單止我一個想即刻返黎飲野,都幾full下,好彩有book枱❤️雖然咁多枱,但廚房依然好快手,同時亦冇犧牲到野食既賣相,俾一眾港女打卡😂❤️waiter好有禮貌又爽手☺️ 仲要半年冇黎仲認得我🤭覺得呢度最出色都係Cocktail & mocktail所以介紹下先~Cocktail - Mrs. $148 👰🏻 ✨接骨木花酒, Peach Puree, 少少蛋白✨飲落口感soft但rich-Mocktail - Eden Garden $88 💐 ✨Grove 42 non-alcoholic gin, 接骨木花糖漿, 酸性果汁同薄荷葉✨mocktail底比較清淡,加較strong既薄荷葉,面頭仲有我當做ending sweet既菠蘿乾,杯野層次好豐富,真係有D Garden意境出左黎😂
❤️waiter好有禮貌又爽手☺️ 仲要半年冇黎仲認得我🤭

Cocktail - Mrs. $148 👰🏻
✨接骨木花酒, Peach Puree, 少少蛋白
✨飲落口感soft但rich
Mocktail - Eden Garden $88 💐
6天前 0 瀏覽
Starter 🦀🍰🍍香煎自家製蟹餅配菠蘿莎莎 $128✨煎到個表好香脆,而蟹餅入面既蟹絲好幼,但係勁多塞滿晒,所以口感幼滑得黎又唔會空lel lel好似食緊風咁,超正🥰-Entree 🇫🇷🦆🥔🥛 法式油浸鴨腿伴法式忌廉薯蓉,南瓜蓉,紅桑子醬 $198✨油浸鴨腿個形勁perfect,烤到岩岩好金黃色D邊輕輕焦✨個紅桑子醬酸酸甜甜超解膩✨南瓜蓉清清地,有fibre又飽肚-Steak 🇦🇺🥩🥔🥛炭烤澳洲M5和牛肩肉伴法式忌廉薯蓉,野菌蓉,甘筍仔 $398✨和牛肩肉肉質厚實,五成熟牛油同炭烤味好balance✨配菜勁新鮮,D瓜茄全部都識爆汁✨落單太肚餓都冇睇清楚原來steak同entree都配忌廉薯蓉,但唔緊要因為一D都唔漏,食完仲想食多舊;法式煮法好似gratin既口感,一層層好香口,好重薯仔味
Starter 🦀🍰🍍
香煎自家製蟹餅配菠蘿莎莎 $128
Entree 🇫🇷🦆🥔🥛
法式油浸鴨腿伴法式忌廉薯蓉,南瓜蓉,紅桑子醬 $198
✨油浸鴨腿個形勁perfect,烤到岩岩好金黃色D邊輕輕焦
✨個紅桑子醬酸酸甜甜超解膩
✨南瓜蓉清清地,有fibre又飽肚
Steak 🇦🇺🥩🥔🥛
✨和牛肩肉肉質厚實,五成熟牛油同炭烤味好balance
✨配菜勁新鮮,D瓜茄全部都識爆汁