「Oasis Bar & Grill」位於尖沙咀諾士佛臺1號8樓,隨便在這區找間餐廳與舊同事吃頓便飯,飲飲cocktail,本對酒吧餐廳內沒甚麼期望,但吃過主菜後,卻驚訝有點喜出望外,食物質素相當不錯。餐廳分為兩部份,上圖偏向年輕風格,以白色作主調搭配上綠色植物,更設一個大鳥籠座位,非常"Igable";下圖偏向酒吧餐廳的格局,設有沙發,亦有高枱供選擇。西班牙蒜片蝦 ($128): 味道蒜香濃郁,微微香辣,但不感嗆口;蝦肉新鮮,醬汁入味但肉質仍然保持爽滑。一口脆多士配蝦和辣肉腸,非常香口。冬陰功海鮮扁意粉 ($238): 這扁意粉十分出色,首先,醬汁非常濃郁,冬陰功味道突出,亦帶點奶滑,為意粉生色不少;再者,用上大量海鮮,包括大蝦、帆立貝、藍青口,味道鮮味,屬必點之選。紅酒燴牛面頰燴紅蔥頭配薯蓉 ($228): 從牛面頰到薯蓉均令我感到驚喜:有別一般餐廳較為鬆散的牛面頰,Oasis的質感較為爽彈,切下去仍有肉汁流出,口感較好,牛肉味亦較重,加上香濃的紅酒汁做襯托,相當不錯;另外,薯蓉非常香滑,帶濃郁的牛油香,十分美味。法式焦糖燉蛋伴鮮雜莓 ($88): 這甜品為二人份量,法式燉蛋上有一

法式焦糖燉蛋伴鮮雜莓 ($88): 這甜品為二人份量,法式燉蛋上有一層薄脆的焦糖及糖霜,香甜可口,燉蛋香滑,豐蛋香。鮮雜莓包括無花果、草莓、藍莓及香橙乾。
2021-06-09
2021-06-16 1470 瀏覽
𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙘𝙤𝙧𝙞𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙤𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙧𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙞𝙨 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜😱 𝙧𝙞𝙘𝙝 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙤𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚, 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙘𝙤𝙧𝙞𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙟𝙖𝙥𝙖𝙣 𝙤𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧... 𝙛𝙖𝙗𝙪𝙡𝙤𝙪𝙨! 𝙞𝙩'𝙨 𝙢𝙮 𝙨𝙚𝙘𝙤𝙣𝙙 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩 𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙣𝙚𝙫𝙚𝙧 𝙙𝙞𝙨𝙖𝙥𝙥𝙤𝙞𝙣𝙩 𝙢𝙚. 𝙝𝙞𝙜𝙝𝙡𝙮 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 𝙤𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙗𝙞𝙨𝙦𝙪𝙚, 𝙘𝙤𝙧𝙞𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙤𝙮𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙧𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙗𝙚𝙡𝙡𝙮 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙜𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙬𝙖𝙩𝙚𝙧𝙢𝙚𝙡𝙤𝙣 𝙨𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝𝙚𝙨!.幾個月前嚟呢度食個tea set都知道質素有保證,今次試左呢期做緊既生蠔dinner set,oyster platter有三隻由爽口帶海水味至口感creamy鮮甜既生蠔,仲用左廣島蠔打成既濃湯配燒椰菜花,仲食到粒粒蠔蓉真係勁濃郁,成餐既highlight一定係芫茜蠔肉risotto,醬汁夠濃稠完全包裹係每一粒米上面,再加埋四隻廣島蠔真係超足料,芫茜份量都唔少,完全估唔到呢個combination係咁夾🤤
幾個月前嚟呢度食個tea set都知道質素有保證,今次試左呢期做緊既生蠔dinner set,oyster platter有三隻由爽口帶海水味至口感creamy鮮甜既生蠔,仲用左廣島蠔打成既濃湯配燒椰菜花,仲食到粒粒蠔蓉真係勁濃郁,成餐既highlight一定係芫茜蠔肉risotto,醬汁夠濃稠完全包裹係每一粒米上面,再加埋四隻廣島蠔真係超足料,芫茜份量都唔少,完全估唔到呢個combination係咁夾🤤 另外豬腩西瓜三文治都好有驚喜,豬腩燒得香脆帶少少炭香味,啲豬油流哂落酸酸甜甜既西瓜上面,配埋熱情果醬一鹹一甜好清新!另外叫左帶子薄片同馬賽魚湯都唔錯,只不過冇咁大驚喜,仲有一系列cocktail可以試下!
Spanish Pork Belly w/ Grilled Watermelon Sandwiches
Scallop Carpaccio
Oyster Platter
Oyster Bisque w/ Cauliflower
Coriander Oyster Risotto
2021-06-13 970 瀏覽
朋友生日,去咗呢間西餐廳慶祝!呢間餐廳環境唔錯又寛敞,入面有鳥籠座位,非常打卡able!-▪️法式油浸鴨腿伴法式忌廉焗薯.南瓜蓉.紅桑子醬鴨皮好酥脆,鴨肉都幾軟嫩,帶點肉汁唔會好乾,點埋紅桑子醬都意外地match!忌廉焗薯都好出聲,一層層地焗所以好爽口又唔膩,清甜南瓜蓉都同兩者好夾。-▪️黑松露大啡菇芝士意大利飯黑松露味非常濃味又香,磨菇份量都不少,加咗芝士令到個飯好creamy,又唔會太濕,份量剛剛好。-飲品篇▪️Eden Garden 非常打卡able的一杯mocktail ,啱哂女生飲!帶有接骨木花嘅香味,係第一次試接骨木花,感覺好特別又香甜優雅!仲有蘋果味、柑桔味同薄荷葉帶黎嘅香味,好易入口又唔會太甜,屬清新又fresh之選!-▪️荷蘭鐵鍋盛載班㦸配新鮮雜莓 楓糖糖漿 楓糖核桃雪糕▪️用上荷蘭鐵鍋盛載班㦸,口感外酥Q軟,充滿陣陣蛋香,班㦸上面加上楓糖糖漿同楓糖核桃雪糕,味道層次豐富而且冰火口感交融!仲有新鮮又酸酸甜甜嘅雜苺,整體口感唔會太甜太膩,值得一試!

▪️法式油浸鴨腿伴法式忌廉焗薯.南瓜蓉.紅桑子醬

▪️黑松露大啡菇芝士意大利飯

飲品篇
▪️Eden Garden

▪️荷蘭鐵鍋盛載班㦸配新鮮雜莓 楓糖糖漿 楓糖核桃雪糕▪️
  • 黑松露大啡菇芝士意大利飯
  • Eden Garden
2021-06-04 1345 瀏覽
🏝餐廳環境寬敞到形成左2 個用餐區, 一邊係燈光昏暗,幾有情調,另一邊係純白優雅,適合同朋友chill 下。仲有熱門打卡點「鳥籠」座位。餐廳主打高級西式料理,亦提供各式雞尾酒,適合相約朋友暢聚。🙆🏻‍♀️而餐廳服務都非常周到。店主會主動勘水,勘左2-3 次。 不過,食完一道菜,再等一段時間先會再上菜,可能慢工出細貨,要耐心等待同享受下慢活 。🍉西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治$118賣相似三文治,由兩層燒豬腩同兩層西瓜組成🥰。估唔到西瓜同豬腩係唔錯嘅配搭👍🏻西瓜烤過後仍然保持到鮮甜,更加軟身,腩肉肥瘦均勻亦唔會太鹹,最底嘅熱情果醬都幾開胃👍🏻🍖薄荷寶雲酥燒澳洲羊架伴法式忌廉焗薯$2882 個人每人一隻,我哋叫咗羊架係7 成熟,生熟程度剛剛好。粉嫩嘅賣相加上鮮嫰嘅肉質,零羶味,係值得一試嘅。🍹The Oasis $148Vodka, Lychee Liqueur, Rose Gomme, Citrus, Himala酒杯呈雀仔杯形,非常吸睛。以蝶豆花調製出紫色,飲落酸酸甜甜,有淡淡嘅荔枝味同玫瑰味,伏特加味道都幾突出。新手未必鍾意呢種味道,但係容量偏少都容易清光。🍐Pear Honey $148

🍉西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治$118

🍖薄荷寶雲酥燒澳洲羊架伴法式忌廉焗薯$288

🍹The Oasis $148

🍐Pear Honey $148
Vodka, Osmanthus Reserve Wine, William Pear Purée, Citrus,Pineapple Juice, Homemade Osmanthus Pear
用典雅嘅茶杯裝住西式酒精,幾特別。酒旁邊仲放置左已切片嘅桂花啤梨,清甜爽口。

🥖西班牙油炸鬼配朱古力醬及雲呢拿雪糕($88)
小編每逢去西班牙餐廳,都必定會點油炸鬼Churros。今次嘅油炸鬼玉桂粉同砂糖相對少,而朱古力醬亦較稀身。油炸鬼同平時食開嘅同樣酥脆,無油膩感,但係略爲乾柴,口感上有啲落差。整體上不過不失。

🥞荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓、楓糖漿及楓糖核桃雪糕($98)
相對油炸鬼,小編會更推介荷蘭班戟。 口感煙韌,面積大到覆蓋到小鐵鍋,配合酸香嘅雜莓同楓糖糖漿。味道同口感都可接受,但都係主菜出色少少。

🇭🇰尖沙咀諾士佛臺1號8樓
港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約5分鐘
  • 西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治
Afternoon Tea通常都淨係食甜品🍮,有冇諗過全鹹點都可以叫Afternoon Tea😏,加上市面上比較少推出全鹹下午茶🫖,仲吸引唔到你快啲去試。.🍹All Savoury Afternoon Tea (星期一至五$398/2 ; 星期六日$428/2)——-——-——-——-——-——-——-——-——-——-——-——-- 素牛肉漢堡 Beyond Meat Burger- 青瓜蛋沙律三文治 Cucumber & Egg Sandwich- 巴馬火腿蘆筍卷 Parma Ham & Asparagus Roll- 薄燒牛肉麵包卷 Beef Sandwich Roll- 迷你蟹餅配三文魚籽 Mini Crab Cake with Salmon Roe- 黑松露大啡菇法包 Black Truffle & Portobello Toast- 煙三文魚慕絲餅乾 Smoked Salmon Mousse Cracker- 車厘茄大蝦配牛油果醬 Grilled Prawn with Guacamole- 英式鬆餅配果醬及忌廉芝士 Scone with Jam & Cream——-——-—
- 素牛肉漢堡 Beyond Meat Burger
- 薄燒牛肉麵包卷 Beef Sandwich Roll
🍹All Savoury Afternoon Tea
Afternoon Tea Set一共8款鹹點及一件鬆餅🥞,最為出色嘅鹹點係巴馬火腿蘆筍卷🐷🌿,鹹香十足🤤。其次為迷你蟹餅配三文魚籽🦀,蟹餅香口惹味😋,好吃😆!至於其他鹹點,例如車厘茄大蝦配牛油果醬、薄燒牛肉麵包卷等等,調味略為不足👉🏻👈🏻,有待改善😎。唯一嘅鬆餅新鮮焗出,比一般嘅Scone質地濕潤,仲要大大件,都幾唔錯㗎。
Peach Ice Tea (+$28)
- Peach Ice Tea (+$28)
- Birdy Passion (+$38)
MENU
2021-02-28
2021-07-19 0 瀏覽
回頭食返呢間oasis, 上OpenRice 望過過menu, 發現好似多咗啲新菜式, 約埋朋友嚟試吓順便敍一敍。四個人點咗2個頭盤, 4個主菜 + 2個side dish 。芒果大蝦粟米脆脆片沙律 - 隻蝦非常好食,好惹味,是經燒烤過的。 沙律菜亦非常新鮮!北海道帶子 - 好普通嘅一個頭盤, 帶子都新鮮, 而伴碟個芥辣沙律好正, 味道好特別又唔會令人辣到流眼水!地中海烤雞 - 雞肉有小小鞋, 但個雞皮沾滿個醬汁非常香口。 鍾意食雞嘅朋友可以考慮叫呢個餸!馬賽魚湯 - 好特別, 但我唔喜歡吃魚, 覺得有小小腥味。 但同行有好鐘意食魚嘅朋友話好正。 個魚汁/湯? 亦都非常香濃, 除咗條魚,仲有帶子青口等海鮮伴碟!紅酒會牛面頰 - 牛面頰好重牛味, 醬汁滙入牛肉入面好濃郁, 軟綿綿唔會韌。 必點!冬陰功海鮮扁意粉 - 點呢個之前會諗呢個冬陰功意粉會點樣樣煮,估唔到會係偏向西式嘅食法,冬陰功個汁好杰身, 好似食緊芝士意粉但係泰式冬陰公嘅味道。 必點!法式忌廉千層焗薯 - 直頭仲好食過我喺法國食嘅焗薯, 芝士味勁濃, 面層芝士仲焗到好香脆!卡邦尼三重芝士焗西蘭花 - 同個芝士焗薯差唔多, 一樣

卡邦尼三重芝士焗西蘭花 - 同個芝士焗薯差唔多, 一樣咗重芝味, 可惜個西蘭花成個上, 要自己切開!

呢間餐廳服務態度非常好,食物質素亦非常高質,實在係同朋友飯敍嘅好地方!
2021-07-18 0 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨Oasis Bar & Grill (尖沙咀諾士佛臺)綠洲中既美食🌴-❤️諾士佛臺固然好熱鬧, 但搭lift上到8樓就完全唔同感覺❤️一出lift聽到雀仔聲, 成間餐廳用綠同啡做主色❤️好多位, 有唔同類型既枱俾唔同類型客人, 入面仲有好多ig見到既鳥籠!-🇯🇵🦞🥭 北海道薄片帶子伴櫻桃蘿蔔, 芒果醬及芥末醬 $138✨擺盤勁靚! 日本帶子片好新鮮✨芒果醬同芥末醬少少地, 同埋薄片櫻桃蘿蔔岩岩吊出帶子鮮味-🐓🔥🥗 地中海烤雞配希臘沙律, 火箭菜, 辣紅椒汁 $198✨兩大隻烤雞髀, 肉嫩好juicy✨火箭菜細細塊冇平時pizza果D咁大陣味, 仲好襯D地中海調味✨希臘沙律有白色cream cheese好香-🍷🐮🧅🥔 紅酒燴牛面頰伴燴紅蔥頭配薯蓉 $228✨燴牛面頰好入味好林, 紅酒味唔會太重✨薯蓉超幼滑, 連埋個汁一齊食好滿足呀! 仲要燴到超林既紅蔥頭, juicy-🇫🇷🥔 法式忌廉千層薯蓉 $68✨睇名以為佢都會好蓉, 但其實係薯仔薄片, 痴晒D忌廉✨面頭薄薄一層芝士好香, 同中間奶香味好夾-
👧🏻😋👅🍽✨
Oasis Bar & Grill (尖沙咀諾士佛臺)
綠洲中既美食🌴
❤️一出lift聽到雀仔聲, 成間餐廳用綠同啡做主色
🇯🇵🦞🥭
北海道薄片帶子伴櫻桃蘿蔔, 芒果醬及芥末醬 $138
✨擺盤勁靚! 日本帶子片好新鮮
✨芒果醬同芥末醬少少地, 同埋薄片櫻桃蘿蔔岩岩吊出帶子鮮味
北海道薄片帶子伴櫻桃蘿蔔

🐓🔥🥗
地中海烤雞配希臘沙律, 火箭菜, 辣紅椒汁 $198
✨兩大隻烤雞髀, 肉嫩好juicy
✨希臘沙律有白色cream cheese好香
地中海烤雞配希臘沙律

🍷🐮🧅🥔
紅酒燴牛面頰伴燴紅蔥頭配薯蓉 $228
✨燴牛面頰好入味好林, 紅酒味唔會太重
紅酒燴牛面頰伴燴紅蔥頭配薯蓉

🇫🇷🥔
法式忌廉千層薯蓉 $68
✨睇名以為佢都會好蓉, 但其實係薯仔薄片, 痴晒D忌廉
✨面頭薄薄一層芝士好香, 同中間奶香味好夾
法式忌廉千層薯蓉

地中海烤雞配希臘沙律
紅酒燴牛面頰伴燴紅蔥頭配薯蓉
法式忌廉千層薯蓉
2021-07-17 0 瀏覽
It’s always so nice to chill out.This restaurant located in Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui. The place is nicely designed & spacious, you can feel the “Oasis” as the restaurant name. There’s birds & Trees, Green elements. Seafood are always my favourite ~Oasis Bouillabaisse It served Sea Bass, scallops,Clams,Mussles on top of the soup. All seafood are nicely cooked & delicious. Parma Ham & Fig SaladThere’s mixed vegetables you could find in the salad, Ham & Fig are nicely matched.

Parma Ham & Fig Salad

2021-06-23
2021-07-15 0 瀏覽
當日是小弟正日生日,同老婆高高興興到達諗住試下新餐廳,去到就俾安排坐左係風口位,本身要求換有特色座位,但由於俾人request哂咁就無計啦。以我理解我老婆book枱時有提及慶祝生日,其實作為餐廳正常都會安排比較好既位置,但老婆就比較失望,同埋明明餐廳有好多空位,又將所有客迫哂同一地區,唔知係帶位有問題同餐廳既安排。其實坐邊我都無所謂既,最重要是食物好食,除左飲品同青口多士好快上菜後,其他菜式我地足足等左差不多40分鐘先上菜,期間已經向職員反映,第二反映時職員表示可能漏單已經馬上煮,有同我地講唔好意思。我們7點到達,8點25分先送齊菜,好難會高興起來。其實侍應是有禮貌的,但唔知道是廚房問題同機器問題,整個過程由期待變成失望,甚至最後侍應送上甜品時講Happy Birthday,我都已高興唔到啦,食物質素是正正常常,但見到旁邊幾枱客遲過我地到,已經上齊菜食緊,希望餐廳可以改善有關問題!
2021-07-14
2021-07-14 0 瀏覽
Oasis環境好靚,又位於酒吧區,好適合同朋友小聚飲下野、傾下計。至於食物方面,個人認為中規中矩,唔算好突出。.菠菜芝士意大利雲吞 ⋆ $168菠菜變左做泡泡,好融入到落個雲吞到。不過當中只有五件雲吞,略嫌少咗啲。. 香蒜白酒藍青口伴法包 ⋆ $ 168青口size正常,唔算大不過每隻都處理得好好,至少佢嘅觸鬚都有清理到👍🏻個汁都好香,算唔錯啦!.炭烤穀飼肉眼 ⋆ $368肉眼有d失望😢😢整體偏肥而且筋位比較多。只有中間位係唔算肥,所以都無食到好多件西班牙油炸鬼 ⋆ $88Churros既朱古力醬好濃好正🥰玉桂味唔係好重,可能比朱古力醬蓋過咗~我幾鍾意!

菠菜芝士意大利雲吞 ⋆ $168

香蒜白酒藍青口伴法包 ⋆ $ 168

炭烤穀飼肉眼 ⋆ $368

西班牙油炸鬼 ⋆ $88
2021-07-05 18 瀏覽
好久無食西餐廳,同朋友一齊去gathering。三文魚餅配紅椒汁:個人覺得作為前餐剛剛好,已經調味係以香草為主。冬陰功海鮮扁意粉:呢個食落真係好令人驚喜。入口酸酸辣辣咁,好岩宜家夏天食,好有東南亞風味。重點係意粉入味得黎仲keep到彈牙既質感,帶子、蝦都好爽口,值得一試!馬賽魚湯:原本以為係海鮮湯,原來主角都係海鮮,有海爐魚、大蜆、帶子、青口,爐魚肉質一絲絲,入口唔鞋,個湯(汁)係加入白酒煮既茄蓉。我唔好酒,所以酒味對我係有少少奇異。最近gathering 當然少不了用甜品做happy ending,又係份量十足,如果焦糖可以薄少少就好喇。呢個焦糖燉蛋係蛋味比奶味重既比例,蛋痴值得一試。但本人都係中意雲尼拿味勁既~原來鳥籠要提早預約,如果知道就早少少,打卡應該會好靚!

好久無食西餐廳,同朋友一齊去gathering。

馬賽魚湯:原本以為係海鮮湯,

但本人都係中意雲尼拿味勁既~

原來鳥籠要提早預約,如果知道就早少少,打卡應該會好靚!
2021-07-05 0 瀏覽
前排同朋友嚟咗尖沙咀行街,因為佢好鍾意食下午茶tea set,所以我哋就嚟咗呢間人稱尖沙咀綠洲嘅Cafe,我哋成日都食下午茶,但係就最鍾意食佢嘅鹹點多個甜點。所以我哋嚟咗呢間 。佢哋店舖出名嘅下午茶餐有得只係揀全鹹點。食物一到,um。。野食好精緻 岩哂鐘意打卡既朋友,但食物味道方面就覺得好難食,唔明點解咁多人推薦。

佢哋店舖出名嘅下午茶餐有得只係揀全鹹點。

想搵間環境優美,食物同飲品精美,品質又唔錯嘅餐廳嘅話,呢間可以滿足到你。位於好方便就正正係諾士佛檯大街嘅樓上鋪,餐廳內嘅部置都岩曬打卡。服務質素都夠細心,不過明顯餐廳人氣頗高,所以見到侍應做野好快手有效率。🔷香烤酥脆三文魚餅伴辣紅椒汁 💰128 💙65/100Provençal Salmon Cake with Hot Pimento Sauce Starter 第一次食呢款三文魚餅,經煎烤過所以外表都好酥脆。食果時伴埋底部嘅辣紅椒汁,會食到一點點微辣。不過如果有多啲啲水份就會更為引人入勝。🔷馬賽魚湯 (香煎鱸魚、帶子、蜆肉及青口) 💰248 💙80/100Oasis Bouillabaisse (Sea Bass, Scallop, Clams & Mussels)用新鮮鱸魚啲煎,不帶一點腥,魚肉食落唔會碎開好有肉感。除左魚仲有其他海鮮,帶子大大粒帶有鮮味。湯底好濃,係濃湯亦都可以當汁咁沾點魚肉。係一道既特別又考功夫嘅菜式。🔷芫荽廣島蠔意大利飯配脆煙肉及芝士脆片 💰198 💙75/100Coriander Oyster Risotto with Crispy Bacon & Chee

🔷香烤酥脆三文魚餅伴辣紅椒汁 💰128 💙65/100

Coriander Oyster Risotto with Crispy Bacon & Cheese Chips
以白汁為底嘅Risotto配芫荽及廣島蠔真係少見,岩哂鍾意食荽嘅本人。芫荽切碎撈到個飯好平均,廣島蠔絕對夠大粒,完全唔係蠔仔。

🔷法式焦糖燉蛋伴鮮雜莓 💰88 💙75/100
Homemade Cream Brûlée with Berries
份量都幾大份,燉蛋底部加入左雲喱拿籽,所以特別多香氣。焦糖鋪滿係上層,食落夠哂甜同脆。
2021-07-05 0 瀏覽
呢日同朋友去尖沙咀行街,我地搵左一間環境好靚既西餐廳食dinner,佢入面仲有啲吊椅,好chill。打開餐牌,見到有好多好吸引既西餐!前菜方面,我地點左西班牙蒜片蝦,大蝦好新鮮彈牙,配埋西班牙肉腸,加埋少少辣既醬汁,好惹味。主菜方面點左馬賽魚湯,鍾意食海鮮既人點呢道菜就岩哂啦,入面有香煎鱸魚、帶子、蜆肉同埋青口,湯汁好香濃!另外仲點左紅酒燴牛面頰伴燴紅蔥頭配薯蓉,牛面炆到好腍好入味,正!食埋甜品cream brûlée 就perfect!
打開餐牌,見到有好多好吸引既西餐!

食埋甜品cream brûlée 就perfect!
2021-07-05 11 瀏覽
Oasis Bar & Grill環境闊落,舒服得嚟又唔多人,個場仲用咗白色雀仔做主題,可以俾人係啲打卡位度影相‼️ 北海道薄片帶子伴櫻桃蘿蔔.芒果醬及芥末醬 $ 138帶子好鮮甜,仲要切成薄片,變咗可以同啲伴菜一齊食,再加埋啲芒果醬同芥末醬,令到食落好有層次,感覺好新鮮😍😍‼️ 廣島蠔濃湯伴烤椰菜花 $ 108個湯裏面有一隻廣島蠔同埋椰菜花,而隻廣島蠔亦都係烤過嘅,食落好香口,加埋個蠔湯味道非常濃郁,非常識合愛蠔之人🤩🤩🤩‼️ 卡邦尼三重芝焗椰菜花 $88椰菜花上面鋪滿左大量芝士,切開嚟食嗰陣每次都有拉絲,加埋啲焗過嘅煙肉,啖啖都好邪惡🥴🥴🥴‼️ 馬賽魚湯 (香煎鱸魚, 帶子蜆肉及青口 )$248雖然佢個名叫馬賽魚湯,但係其實佢係一個煎過嘅馬賽魚再加埋好多海鮮同埋一個秘製醬汁,食落酸酸甜甜,同啲海鮮好夾😋😋‼️ 紅酒燴牛面頰伴燴紅蔥頭配薯蓉 $228個紅酒燴牛面頰燴得好腍,個紅酒汁入哂啲牛面頰到,啖啖都好入味,加埋啲薯蓉紅蔥頭蘑菇等配菜,份量都幾大份👍🏻👍🏻‼️ 芫茜廣島蠔意大利飯配脆煙肉及芝士脆片 $198成個飯意大利飯都好有蠔味,芫荽個味道亦都唔會太出,而意大利飯同啲蠔個口感亦都非常之夾,再
Oasis Bar & Grill

‼️ 北海道薄片帶子伴櫻桃蘿蔔.芒果醬及芥末醬 $ 138

‼️ 廣島蠔濃湯伴烤椰菜花 $ 108

‼️ 卡邦尼三重芝焗椰菜花 $88

‼️ 馬賽魚湯 (香煎鱸魚, 帶子蜆肉及青口 )$248

‼️ 紅酒燴牛面頰伴燴紅蔥頭配薯蓉 $228

‼️ 芫茜廣島蠔意大利飯配脆煙肉及芝士脆片 $198
成個飯意大利飯都好有蠔味,芫荽個味道亦都唔會太出,而意大利飯同啲蠔個口感亦都非常之夾,再加埋啲脆煙肉同埋芝士脆片,令到食落個口感非常豐富🤤🤤