2017-01-21 41 瀏覽
是日星期六,因為要辦伴貨既關係所以出左旺角順便食埋飯,揀左黎位於通菜街既意蠔屋。我地叫左兩個set lunch,包湯,主菜同埋飲品。餐湯有忌廉湯或羅宋湯,羅宋湯好香濃,好重蕃茄味,好好飲。小食方面,我地係另叫既,叫左兩隻生蠔同埋一份瑞士雞翼。生蠔非常新鮮而且好有海水味,配埋D汁食真係好好味,唯一美中不足既係無得揀品種。瑞士雞翼整得好入味,不過賣相有改進既空間,建議可以加少少配菜伴碟,咁睇落去會靚D。忌廉蟹棒蘑菇尖通粉: 意粉好creamy,蟹棒份量都幾多,而且熟得黎又唔會過諗,幾好。辣蒜香雞肉蘑菇天使麵: 雞肉份量都算多,天使麵唔算油,不過就一D都唔辣,如果可以可返少少tabasco就好啦。如果只計SET LUNCH,一個餐都只係30幾蚊到,有湯有主菜有飲品,午餐仲要唔洗加一,真係幾抵食。

我地叫左兩個set lunch,包湯,主菜同埋飲品。
餐湯有忌廉湯或羅宋湯,羅宋湯好香濃,好重蕃茄味,好好飲。