這個父親節 嘴刁叼嘅爸爸表示滿意~~~爸爸節就嚟到,但係爸爸話佢下個星期日唔得閒要返工好遲收,所以我哋今晚就提早咗帶佢嚟呢度食海鮮慶祝父親節。~~~呢間避風塘炒蟹喺灣仔呢一大屹立咗好耐,相信住灣仔嘅朋友仔應該唔會陌生。紅噹噹嘅裝修望落非常吸睛,好醒神。😙~~~睇過餐牌之後我哋叫咗四人豪華餐,一家四口食啱啱好,非常豐富。(成個餐入邊有蟹,賴尿蝦,鮑魚,蜆,肉,炒菜,主食同前菜)~~~套餐包含咗佢哋嘅招牌,喜記避風塘炒蟹,鍾意食蟹嘅爹哋,話呢度嘅蟹肉好結實,得出係上乘嘅品質,裏面有蒜蓉、鼓椒、辣椒等等,daddy話避風塘炒法好複雜,要先濕炒後乾炒,依家唔係好多地方食到,呢度難得炒得幾高質,嘴刁嘅父親大人表示滿意🤣~~~椒鹽大賴尿蝦非常壯觀,因為真係好大隻,而且好貼心咁切好晒件,方便食用,賴尿蝦蝦肉彈牙,依個殼都酥酥脆脆,好香口~~~大大隻嘅招牌醉鮑魚深得爸爸嘅歡心,活躍於社交平台嘅佢,一見到就即刻影返張相po上網,話俾朋友知個女帶佢食好西😂。鮑魚爽口彈牙,而且咬落去酒味十足,非常入味。~~~主食方面,我地叫咗避風塘炒牛河,炒牛河本身就惹味,加埋避風塘辣汁嘅調味,更係將惹味香口度進一步提升,
這個父親節 嘴刁叼嘅爸爸表示滿意
~~~
主食方面,我地叫咗避風塘炒牛河,炒牛河本身就惹味,加埋避風塘辣汁嘅調味,更係將惹味香口度進一步提升,重口味嘅我非常中意。
~~~
食完炒河之後再食返個清清地嘅上湯粉絲浸水蜆,飽滿彈牙嘅蜆肉,加埋清甜上湯,食落幾舒服。😊
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
喜記避風塘炒辣蟹 (謝斐道) (灣仔)
灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖