2019-04-26 355 瀏覽
來到長洲最後一日,一招就租架三輪單車踩,唔踩單車都唔知長洲原來都咁多地方去,強烈建議你長洲要租架單車踩,特別係夏天,流少好多汗,人都舒服啲踩咗半日單車,食完個午飯,有咩做好?咪又係食糖水囉,今次嚟到呢間,相信好多人都食過,叫天然 喺呢個流行健康嘅世代,呢間叫天然嘅糖水舖,個名真係改得好好,係人食糖水都想食得健康啲,唔好有咁多罪惡感。一入到去,店舖嘅面積唔算大,乾淨企理,冷氣夠涷, 見到個menu 真係樣樣嘢都想食,我最鍾意食嘅糖水,係芒果同椰子,我睇到有一個芒果椰子冰 唔使講我至愛,出咗呢個芒果椰子冰之外,我哋仲叫咗一個雪糕湯圓楊支甘露,同埋一個奶凍,仲有芒果同榴槤糯米糍。首先講囉米糍,芒果維持一貫嘅水準,夠甜,皮唔算好厚 , 另外榴槤糯米糍令我喜出望外,榴槤肉非常多 榴槤夠cream,不過真係一個起兩個止,食多會漏。跟住就係雪糕湯圓楊枝甘露,個雪糕係芒果雪糕嚟 但食落去個芒果味唔係好夠, 另外佢嘅湯圓唔係我哋一般所認識屋企食到阿媽整嗰啲湯圓, 啲湯圓咬落去,大菜糕嘅口感,同我想像嘅湯圓有啲落差,另外個楊枝甘露,可以再凍啲就更加好。最後係我嘅至愛芒果椰子冰,呢個真係唔使講嘢 夠凍有椰子

最後係我嘅至愛芒果椰子冰,呢個真係唔使講嘢 夠凍有椰子味,加埋芒果,簡直係絕配,食完真係成個人都涼曬。