2024-09-28
身為米線迷,尖沙咀雲南米線你食過幾多間呢?漆咸圍呢間家庭式小店-雲香園你又食過未呀~ 🤗小店空間唔算大,但唔會有壓迫感~ 晚市時間都幾多人,仲有外賣~湯底選擇有清湯,酸辣及麻酸辣,辣度分5度~ 今次我地都係叫麻酸 BB辣算😛 雲香園呢度都幾特別,客人可以選湯底淡d/咸d;而米線都可以選爽d/軟d~ 呢個位夠用心都值得加分😙🔅小鍋米線+豬扒🔅小鍋紅薯粉+魚肉春卷+牛丸整體都算大大份,配菜多多~麻酸 BB辣湯頭偏酸多而辣度剛好接受~引味開胃! 如果嗜辣的朋友可能要點至少小辣😛 米線軟硬適中有嚼感,連其他配菜一口食口感豐富~ 豬扒滿滿香茅味,浸下湯食會更不錯~至於薯粉,相比米線就比較軟身,但優點係更掛湯~ 魚春卷及牛丸都+$9/一份,正常發揮,價錢都合理🔅秘製豬頸肉🔅麻辣金錢肚小食推介! 豬頸肉燒得夠晒脆邊~唔太油金錢肚好.入.味! 滿滿蒜蓉香,唔算太辣~加辣可以試吓同店員溝通下😆記住記住唔好錯過奶茶~ 呢杯奶係用唔同茶底沖,好濃茶香味架~ 而且都只係+$8,值得試🤗
🔅小鍋米線+豬扒
🔅小鍋紅薯粉+魚肉春卷+牛丸
整體都算大大份,配菜多多~
🔅秘製豬頸肉
🔅麻辣金錢肚