老公見今期飲食男女介紹斑馬瀨尿蝦, 今晚帶我去一試! 坐下只有兩張, 隔離既中年男人不停說話, 已經很煩, 侍應亦很熱誠地介紹, 但我們想靜靜地看餐牌! 最後決定了杭菊火焰瀨尿蝦, $196 ($14/兩), 打電話黎問時係$10/兩, 唔緊要, 反正試試吧! 再叫了一隻片皮鴨, $136 (時晚特價), 隻鴨黎先, 個女部長負責片皮, 技術甚差, 大大隻片到最後得十數片! 用黎夾既餅皮好薄, 唔知點解拎起時仲見有煙, 好似好熱咁, 夾完之後到食時已經好凍, 連塊鴨皮都好凍! 跟住個瀨尿蝦一出幾個侍應走埋黎, 一個拎鉸剪, 一個拎...(只得一隻), 我係第一次食呢種瀨尿蝦, 但唔駛望住個, 教我點食! 我食到一半見到熾哥坐係我對面, 唔知係咪呢晚半場都唔滿, 目無表情, 伙計見到佢比平時落力得多, 但過頭lor!