2023-02-19
本身都知道鬼金棒,係源自於日本東京🇯🇵🏯🎌仲要係主打重口味又辣🌶️又麻既味噌拉麵🍜同沾麵,所以今次同朋友都好期待。而我地2個都叫左唔同口味既拉麵🍜芫荽辣麻味噌拉麵(小辣🌶️+小麻) + 增量叉燒。芫荽控係一定一定要去揀依個!!一黎到就見到成碗拉麵🍜都有勁多芫荽,仲陣陣芫荽味飄上黎🫢第一啖就一定會試左個湯底先,始終我都係一個辣麻愛好者,因為真係好少見會有辣麻味噌配拉麵🍜所以我都好期待🤪🤪🤪估吾到佢個湯底係超級濃郁同好有層次,除左本身有佢調既辣麻湯底之外仲有勁香芫荽香味。真係超級中意。而且佢個拉麵係超級爽彈,勁有口感仲要吾會好淋!所以配合埋一齊食真係超級夾!佢既叉燒係用左五花肉叉燒,一夾落去係好厚身同好有份量。但好彩佢吾好韌同乾身,反而係入口即溶,最緊要係佢吸晒啲湯底,好入味!😋😋😋😋而另一個就叫左增量叉燒辣麻味噌拉麵(走辣+中麻)+味玉🥚,其實原本想食沾麵,可惜因為賣哂而冇得試。但呢個味噌拉麵🍜都係唔錯既選擇!因為真係好好食!佢個湯底係好香濃,但又帶有少少麻味,不過個麻味爭小小!唔係唔好味🤩🤩而係唔夠麻呀!下次一定要再試大麻😆😆😆。而且揀左粗麵既拉麵係超級爽口,唔會煮到其他拉麵舖淋鬼哂!重點
而另一個就叫左增量叉燒辣麻味噌拉麵(走辣+中麻)+味玉🥚,其實原本想食沾麵,可惜因為賣哂而冇得試。但呢個味噌拉麵🍜都係唔錯既選擇!因為真係好好食!佢個湯底係好香濃,但又帶有少少麻味,不過個麻味爭小小!唔係唔好味🤩🤩而係唔夠麻呀!下次一定要再試大麻😆😆😆。而且揀左粗麵既拉麵係超級爽口,唔會煮到其他拉麵舖淋鬼哂!重點黎啦!食拉麵最重點既叉燒!店舖揀左半肥瘦既叉燒,唔會乾爭爭,唉哂口咁!真心好食!再重點黎啦!係隻蛋🥚!!!!身為拉麵🍜愛好者既我,蛋都係一樣最重要既食材之一!明顯佢唔係用一般既蛋🥚蛋黃係橙紅色而且係流心! 真係食過返尋味🤤🤤🤤🤤🤤
見同個朋友仲有胃口,即刻叫左個肉碎飯🍚黎過吓癮!雖然佢好似細細碗禁,但其實佢即份量都好多下,尤其係佢d肉碎,勁岩撈飯一齊食!🤪
真心咁講一句!對比起某某5星米芝蓮拉麵 呢間好食好多囉!! 一定要黎試下!!!🤤🤤🤤🤤🤤🤤