2023-05-29 48 瀏覽
有個朋友係中環番工推介呢間辣野話好出色;我自己都好中意食辣,一於黎試下,呢度裝修真係好似去左內地食野甘;呢度有套餐叫性價比好高,分別有ABCD選項,A係面類,B係飲品,C係小食,D係甜品,可以自由配搭,呢次叫左兩個餐,都係一碗麵加飲品加一個小食A面食+B飲品+C小食 $98🐷瘋狂牛肉面面揀左正常辣度,一黎到見到碗湯好紅,飲第一啖湯覺得辣得黎好爽唔係食唔到果種辣,應該係遷就左香港人既口味;呢度既面標榜係新鮮水面,非油炸或掛面;食落去口感真係同平時既唔同,面更加有彈性,同埋唔經油炸感覺比較健康;牛肉有5,6舊,份量都唔少,牛肉食落去好腍但又唔係一夾就爛果種,呢個面好推薦👍🏻👍🏻👍🏻🐷瘋狂肥腸面+牛舌 (+$14)呢個面同樣揀左正常辣,一飲湯已經覺得好正;肥腸處理得好好,洗得好乾淨無騷味,而且腸入邊既油脂已經洗除左,口感好軟糯;加錢要左牛舌,牛舌係薄切好索湯,而且因為薄切好易咬唔會韌👍🏻👍🏻👍🏻🐷泡椒鳳爪呢個小食有3隻鳳爪,呢個係今餐最辣既食物,一入口唔算辣,但果個辣會留係舌頭愈來愈辣,但呢個小食辣得好過癮,雖然辣但又想繼續食;另外鳳爪好爽脆,好有咬口👍🏻👍🏻🐷燒椒茄子 (+$33)呢個茄子

A面食+B飲品+C小食 $98
🐷瘋狂牛肉面

🐷瘋狂肥腸面+牛舌 (+$14)

🐷泡椒鳳爪

🐷燒椒茄子 (+$33)
呢個茄子味道酸酸辣辣,而且有大量蔥係面,蔥加茄子加酸辣汁既組合忍唔住食完一舊又一舊👍🏻

🐷冰糖雪梨汁 (+$7)
🐷金桔檸檬 (+$7)
兩杯飲品都係好解辣,食左辣野飲一啖好快就解到辣唔會變孖潤腸;另外兩杯都係少甜飲品,唔會覺得好甜,但又唔會話淡口無味;冰糖雪梨汁清d, 金桔檸檬就濃味少少,兩杯都好飲👍🏻
2023-05-27