2022-07-27 448 瀏覽
同朋友約左幾次終於約到出黎食楚撚記! 出名既豬油撈飯、拔絲咕嚕肉,一直都好想食! 豬油撈飯$48 用傳統的缸瓦煮成的白飯,配上蔥及芫茜,加埋豬油及豉油,簡單又香濃的豬油撈飯就完成! 雖然好邪惡,風味十足! 可以食既地方亦都少之有少波蘿拔絲咕嚕梅頭肉酸酸甜甜的咕嚕肉係我至愛,每次食大排檔都會叫既餸菜,拔絲係非常講究技巧!每啖都配有酸酸甜甜的梅頭豬肉,確係令人幾開胃,豬油撈飯都食多兩碗椒鹽粟米每日都要食菜,甜甜的粟米都係令人食上癮,一啖一啖禁食,不知不覺就食咋,同人飲酒食粟米都可以架! 秘製剝椒大魚頭大魚頭既鮮嫩嫩滑,加埋大量剝椒,熱辣辣禁食,一人一舊禁食下食下,加上大魚頭非常補身綠豆糖水配清心丸整體而言,楚撚記 岩多人一齊去食,可以叫多幾個餸,試多唔同既餸嘛!

豬油撈飯$48

波蘿拔絲咕嚕梅頭肉