2020-09-03 2739 瀏覽
今次同幾位朋友一齊叫咗600蚊一set嘅私房菜,因為廚房就喺座位隔離,你可以一直見到老闆好有心機咁樣喺度煮,食到差唔多先至再上另一個course,成個節奏都好慢活嘅感覺。終於搵到間餐廳,唔使幾千蚊一個人頭,先至可以食個飯唔洗趕頭趕命 😭每個course 其實都係跟人頭去預分量嘅,可能因為我哋幾個女仔,去到後面第5個course 已經開始飽,不過最後嘅蛋白杏仁卷真係好好食😍,女人果然係有兩個胃。環境雖小,但係我哋坐梳化位坐得好舒服,而且我哋仲帶咗幾支紅、白酒去飲,係免收開瓶費嘅,當然佢哋果到都有唔少靚酒㗎,係真係9成都靚酒莊(唔太貴,afford到的入門級別),識飲飲開,去到見到就會明☺️。到10點幾,我哋食完繼續喺度飲,老闆都冇催我哋或者趕我哋走,仲同我哋傾計,依個態度值得加分👍❤️,令客人覺得舒服同埋賓至如歸,有家嘅感覺,我覺得係每一個私房菜都應該學習嘅地方。

慢煮牛
Risotto