2018-09-02
中午唔係太肚餓,見聞附近有間食冒菜既餐廳。地方就係棟大廈裡面,如果唔係睇清楚都唔知間餐廳位置。剛過1點,已經好多人,遲少少仲可能要排隊餐廳環境同一般既火鍋類似既唔一樣,環境都唔錯,唔會有好大油煙味。有唔同既set餐,一人份量都可以選擇6樣嘢,款式都幾多得選擇,不過選擇主食就要額外加,如果唔係啲份量就比較少。建議其中一個改為主食比較好啲,唔係唔夠飽。最後兩個人試左麵線同土豆粉,小麻辣和清湯底。午餐時間人都比較多,都等左約10分鐘先來。總體賣相都唔錯,味道應該OK。同大陸啲麻辣燙差唔多,不過改到好似車仔麵形式。首先試個清湯,味道都算清淡下,偏淡一點。如果唔走蔥或者蒜就無乜味。不過總體來講都算唔錯,跟住啲食物質素很不錯。雞翼的滷水味唔錯,其他都係正常水準。不過啲土豆粉就麻麻地,可能煮的時間較長,比較軟身,韌勁差啲。小辣湯底就野味不少,就算平時小食辣野既都可以接受到。覺得比清湯抵吃好多。建議落小辣湯底較好。最後份量建議男士加多份主食。午餐又多個選擇,食完見人龍都排左唔少人。
剛過1點,已經好多人,遲少少仲可能要排隊
最後兩個人試左麵線同土豆粉,小麻辣和清湯底。
午餐時間人都比較多,都等左約10分鐘先來。
總體賣相都唔錯,味道應該OK。
同大陸啲麻辣燙差唔多,不過改到好似車仔麵形式。
午餐又多個選擇,食完見人龍都排左唔少人。