哈哈~人開食評自己又開食評~^^第一個食評大家多多指教~我只係講我自己既感覺,畢竟大家既味覺標準唔同,我既食評都係比大家參考下..^^我同2友人都係係到睇到好多好評先決心一試.我地本來係諗住BOOK 7點既..但係佢既BOOKING FULL晒.所以我同2友人就只好WALK IN 啦~同友人約6點去到~基本上係唔使等既.但係店員就問我地7點交檯有冇問題~(當然話無啦,話有都唔知會點=.=)之後入左就點野食.友人拿起杯茶就話好好味..哈哈~ 都唔知係咪真既..我覺得普通,大家都不妨試下係咪真係咁好味~點左石鍋牛肉烏冬,石鍋豚肉烏冬,重有個咩黑拍拍豚肉烏冬.我同友人3人分別試下其他個2款~而次序係咁石鍋牛肉烏冬>石鍋豚肉烏冬>黑拍拍豚肉烏冬(由好味到無咁好味)雖然豚肉真係好厚同埋好軟..咬落去真係無得頂,但係我覺得佢就好似我媽煲豬骨湯煲到好淋D肉味。我唔係指佢唔好食,只係牛肉真係正多少少~而個咩黑拍拍就相對無咁好食啦~聞落就幾香,有芝麻既味,但係食落就無咩味同埋D湯都唔係太好味。講完主菜講下D小食~叫左個炸南瓜同埋芝士芝麻豬扒。炸南瓜可以話係好好味 佢出面炸到脆一脆,一口咬
哈哈~人開食評自己又開食評~^^
第一個食評大家多多指教~
我只係講我自己既感覺,
畢竟大家既味覺標準唔同,我既食評都係比大家參考下..^^

我同2友人都係係到睇到好多好評先決心一試.
我地本來係諗住BOOK 7點既..
但係佢既BOOKING FULL晒.
所以我同2友人就只好WALK IN 啦~

同友人約6點去到~
基本上係唔使等既.
之後入左就點野食.
友人拿起杯茶就話好好味..哈哈~

點左石鍋牛肉烏冬,石鍋豚肉烏冬,重有個咩黑拍拍豚肉烏冬.
我同友人3人分別試下其他個2款~
而次序係咁
石鍋牛肉烏冬
>石鍋豚肉烏冬
>黑拍拍豚肉烏冬
(由好味到無咁好味)

雖然豚肉真係好厚同埋好軟..
我唔係指佢唔好食,只係牛肉真係正多少少~
而個咩黑拍拍就相對無咁好食啦~

講完主菜講下D小食~
叫左個炸南瓜同埋芝士芝麻豬扒。
炸南瓜可以話係好好味

佢出面炸到脆一脆,一口咬落去就有D肉汁流出黎,
加上一片豚肉包住南瓜,濃郁既肉味就比南瓜味帶出,份外既味道。
大家要試下啦~

至於個芝麻芝士豬扒呢就可以話麻麻啦~
佢焗出黎都幾燶既,咁食落其實係分開既味道,
豬肉係豬肉,芝士係芝士,芝麻係芝麻,獨立個體~
我只可以話我比較愛食個芝士,否則個豬扒係無驚喜的。
請人...但咩叫無需打圈?
星期日無休~^^
黑拍拍厚豬扒~
石鍋牛肉烏冬~
炸南瓜~
黑芝麻芝士豬扒~
2010-05-20
請人...但咩叫無需打圈?
星期日無休~^^
黑拍拍厚豬扒~