2023-11-12 70 瀏覽
最近身邊好多友人去咗日本玩 搞到冇得飛嘅我好惦掛日本🥲 所以呢間特意搵呢間喺跑馬地嘅居酒屋 食返餐高質日本菜😛吞拿魚蓉薯仔沙律伴溏心蛋呢個作為前菜係非常好嘅開頭🥔 吞拿魚蓉同薯仔融合得好好 口感一致 但係又會食得出入面有吞拿魚嘅鮮味🐟自家制免治雞肉棒雞肉棒入面有少少軟骨加強口感🐥 點埋日本生蛋就更加滑溜 厚燒牛舌牛舌非常彈牙👅 本身有黑椒調味 再點埋旁邊嘅黃芥辣 牛味更加突出白鱔呢個魚油香味逼晒出嚟呀🥰 肉質紮實彈牙 唔會有碎骨 食得好放心 口感唔錯 幾推薦呢個燒三文魚皮呢個係是日推介塊黑板嘅菜式✍️ 魚皮燒到金黃 唔會有燶咗嘅苦澀味 脆卜卜咁好香口 魚油好香😚炸川蝦呢個小食又係好脆卜卜嘅🦐 令人一啖接一啖咁食 如果配埋蛋黃醬同啤酒就無得輸啦三文魚骨腩冇估到呢個骨腩會有埋魚鰭嘅部份😋 魚鰭嘅部分多肉 又有三文魚油嘅香味 好juicy呀煙肉流心蛋呢個係餐廳嘅特色菜式🍳 半流心嘅蛋加上煙肉 有少少煙肉鹹香又有蛋嘅香味 煙肉燒過後更香🥓鵝肝多士塊鵝肝大過下面片多士㗎☺️ 真係好抵食 鵝肝配上照燒汁同蘿蔔絲喺面 唔會太膩🫢海膽炒飯最後一道菜亦係最驚喜嘅一道 冇諗過呢個價位嘅炒飯係將兩片完整嘅海膽刺

吞拿魚蓉薯仔沙律伴溏心蛋

煙肉流心蛋

鵝肝多士
鵝肝多士

海膽炒飯
最後一道菜亦係最驚喜嘅一道 冇諗過呢個價位嘅炒飯係將兩片完整嘅海膽刺身放上炒飯面😳 海膽仲要好鮮甜 炒飯又有鑊氣 非常推薦呢一碟👍🏻 真係一定要試
海膽炒飯

坐坐吓餐廳嘅半卡位都坐滿啦 店員會將兩檯中間嘅簾放落嚟🤩 令人感覺好有私隱度 唔怕自己嘅食相俾隔離睇到咁尷尬啦