2022-12-29 23 瀏覽
Lockeroom係香港有幾間店,今次我地去既就係位於恆豐中心既Lockeroom Cafe😗-可能因為恆豐中心平時人流都比較少,所以我平日夜晚去食都唔算好多客,可以慢慢坐同Fd吹下水😛-餐廳係以足球做主題,除左掛左好多波衫之外,我最鍾意佢整左個球賽觀眾席區,好有氣氛!而且佢既杯同碟都係同足球有關,連野飲既名都係😍我地Order左個安格斯牛肉芝士漢堡配粗薯條($128)、溫泉蛋卡邦尼特寬麵($178)、抹茶奶昔($46)同波友($52)🙌先講左個主食先啦,個漢堡餐既賣相好吸引,塊包上面仲印左餐廳Logo🤣咬落去個牛肉好Juicy,D菜好新鮮,夠多醬,最正係個包表面脆脆地好好食😋配料方面有薯條同炸洋蔥圈,可以沾茄汁或者芝士汁嚟食😗兩樣炸野都係啱啱炸起熱辣辣,好脆,個洋蔥都好甜😗個卡邦尼呢可以揀意粉或者特寬麵,我就揀左後者😛個麵咬落口感幾彈牙,唔會太淋,配埋D煙肉、蘑菇、溫泉蛋,口感好豐富💕上菜既時候個員工仲會問我地要唔要芝士,跟住就係我地面前直接拎著一大舊芝士係到刨🤣野飲方面杯抹茶奶昔茶味好濃,加埋D cream之後好香滑,會少左抹茶陣澀味,留返陣香味😗而波友其實係用菠蘿、柚子同檸檬溝出

野飲方面杯抹茶奶昔茶味好濃,加埋D cream之後好香滑,會少左抹茶陣澀味,留返陣香味😗而波友其實係用菠蘿、柚子同檸檬溝出嚟既,陣果味酸酸甜甜好醒神,飲完好開胃!

Overall我地覺得呢間餐廳環境同食物都正,值得Encore😍