2019-04-27 227 瀏覽
上星期再次到訪Burgeroom。其實呢兩年都嚟食過三四次,基本上行到Fashion Walk又諗唔到食咩就會食Burgeroom,因為佢啲漢堡好足料!今次同男朋友叫咗兩個漢堡,一份升級做午市套餐,仲叫咗一份雞翼。唔好以為份量好少,我哋食完呢餐,夜晚飽到都唔係好食到飯!次次嚟到我都會食大烤菇芝士牛肉漢堡。隻菇好似一隻手掌咁大,烤完之後超多汁,夾埋芝士同牛肉一齊就唔會咁肥膩。 一如既往,塊漢堡排好厚身,不過一啲都唔乾,仲好有肉味。不過個包真係太足料,所以都幾難一啖咬到全部食材!男朋友叫咗菠蘿煙肉牛肉漢堡。呢個包個亮點係塊菠蘿!塊菠蘿微微燒過,所以個甜味幾出。甜甜酸酸嘅菠蘿同煙肉漢堡好夾,減低咗兩種肉配料嘅油膩感。我哋仲食咗蜜味辣雞翼!蜜糖同雞翼已經係好夾嘅食材,再加去微辣嘅調味,好滋味。就算食完個漢堡好飽,我哋都食得曬啲香脆雞翼!飲品方面,我哋叫咗Snapple嘅桃茶。以前讀大學成日都會喺飯堂買Snapple,而家都好少成會飲到。嘅個茶係少少甜甜酸酸,好開胃!相對其他漢堡包店,Burgeroom 係少啲花巧嘅菜式,不過亦證明佢真才實料,所以我哋先一再嚟食。

菠蘿煙肉牛肉漢堡

蜜味辣雞翼