2018-03-21
同個朋友好耐無見,今晚約左去中環食辣野,呢間係朋友指定要食呢間餐廳好似大陸都有分店,擺設真係有d似大陸餐廳咁價錢唔算貴,我地先叫左個A+B+C+D餐餐組合呢個係瘋狂豌雜面,食材配料十足,遮住曬成個麵!我地選左bb麻辣,麵係熱的,撈完後食落去勁香,黃色那種食材好得意,覺得好似黃豆蓉咁樣棒棒雞,感覺好似口水雞!呢個我覺得唔辣,但有麻油香味,而且雞無骨,好似係雞肶肉我地食左二人砵砵雞,因為見openrice咁多人讚,決定一試!份量好驚人,有60串!侍應叫我地先食左菜先,因為肉浸耐一陣更入味,呢個砵砵雞絕對值得一試,因為越食越入味,越食越麻,食食下唔經唔覺就食左60串,可選擇熱食或涷食。成都老冰粉,呢個食落去涷冰冰,可解辣!入面有花生,黑芝麻,山揸粒,提子乾。好食竟然有烏梅汁飲,朋友中意飲下次再來試呢個
呢間餐廳好似大陸都有分店,擺設真係有d似大陸餐廳咁
價錢唔算貴,我地先叫左個A+B+C+D餐餐組合
竟然有烏梅汁飲,朋友中意飲
下次再來試呢個