2018-12-27 2229 瀏覽
事緣今日約舊同學去食野,今次食越南野...就去呢間啦,間餐廳都幾易咩搵,由地鐵沿路行5分鐘就到。店鋪店內樓底都幾高,空間感都幾強。座位都大張,坐落去都幾舒服。燈飾就用左越南帽做裝飾。餐具餐廳提供碗、筷子同匙。餐具都幾乾淨。餐牌餐牌封面用磨沙做,無咁易整污糟。扎肉雞絲撈檬檬粉幼細,好爽口。撈檬內有花生、蒜片、扎肉、雞絲、青瓜絲、蘿蔔絲。扎肉做得好好,幾爽口;食落去唔漏。因為扎肉唔可以有脂肪,否則扎肉會偏淋同埋唔彈牙。沙嗲串燒呢個串燒有牛、雞、豬。外層都燒到金黃色。肉質都幾滑口。個沙嗲醬有少少甜,但有種咸香味。個醬都幾滑口。大頭蝦膏炒椰菜苗遠聞都已經有好香的蝦膏味。呢款椰菜苗有個學名:叫球芽甘藍。本身呢款菜食落去本身係偏苦同口感硬身。但我而家食落去有好強嘅蝦膏味。而且個菜好爽口。椰汁斑蘭糕一份有四件,糕上面有一點白色的椰漿。咬一啖椰子味濃,再食一啖,原來有椰子肉。完全好有誠意同埋好特別。

店鋪

店內

餐具
餐廳提供碗、筷子同匙。餐具都幾乾淨。

餐牌
餐牌封面用磨沙做,無咁易整污糟。

扎肉雞絲撈檬

沙嗲串燒