2021-09-18 64 瀏覽
今晚行過佐敦,搵間越南餐廳食下,搵左一陣,最後決定食越萊。入到餐廳位置唔多,但我同朋友好好彩一到就有位。餐廳提供嘅食物都好多,除左有基本嘅火車頭、撈檬粉外,仲有自選嘅湯河、同小食,亦有套餐可供選擇。而我地就叫左2碗河粉、同2個小食。第一款係扎肉牛筋湯檬,檬粉除左撈嘅食法外,原來湯食都好正,感覺有少少似湯米線,但係就爽彈d,牛筋都幾冧,湯底重味,但係配搭埋配青檸同芽菜就岩岩好。第二款就係生牛肉扎肉生菜湯河,湯底好熱岩岩好就可以整熟d牛,濃味嘅湯配河粉,河粉吸左d味小食方面第一款就當然係米紙卷,爽口嘅蝦配青瓜同米粉,用米紙包住,點埋個汁,成個卷就好清爽。餐前小食一流第二款小食就係迷你拼盤,有雞翼、春卷、茄子。個茄子有d驚喜,上面有蝦同帶子,食落無普通釀茄子錦油,加上茄子唔會好乾,春卷就一般,但係雞翼就脹卜卜,肉唔會好乾,咬落仲有啲汁,唔錯而餐飲就叫左一杯青檸梳打,同另一杯鹹檸七。整體來講食物都可以,可以搵到d越南嘅味道。
今晚行過佐敦,搵間越南餐廳食下,搵左一陣,最後決定食越萊。

入到餐廳位置唔多,但我同朋友好好彩一到就有位。

而我地就叫左2碗河粉、同2個小食。

而餐飲就叫左一杯青檸梳打,同另一杯鹹檸七。
整體來講食物都可以,可以搵到d越南嘅味道。