6天前
最近同frd去了位於佐敦廟街的越萊越南餐廳,睇清楚係佐敦廟街,我哋差啲去咗油麻地。真心覺得這裡的食物份量好大好抵食,兩個女仔吃到超級飽!必試推介:蒜香牛油雞翼我覺得呢隻雞翼的味道好特別,有少少似「蜜糖牛油薯片」,甜甜鹹鹹,外層香脆,內裡多汁,真係好香牛油味,強烈推薦!越萊串燒豬肉串燒好好食,豬肉烤得外層微焦,帶有一點炭火香氣,入面卻依然保持嫩滑,配埋個沙爹醬真係好正!越萊自選撈檬我地叫左香茅牛肉同豬頸肉作為撈檬的配料,撈檬嘅份量超大,檬粉爽滑彈牙,配料的肉非常多,牛肉個醬都幾特別,豬頸肉的口感都煎得剛剛好,滿足感十足!河內蝦仁米紙卷非常清爽又健康,外層嘅米紙彈牙有嚼勁,裡面的餡料扎實,蝦仁鮮甜,我個人真係好鍾意米紙卷,如果唔係我個frd想嗌其他嘢我應該會嗌兩個米紙卷🤣作為注重健康嘅人,我哋當然會食菜啦,叫左個西貢馬拉盞炒通菜同香甜菜心苗,兩款都好好食!兩個人唔夠300蚊就埋單,仲要食到好飽飽,真係抵!
必試推介:蒜香牛油雞翼
越萊串燒豬肉
越萊蒜香牛油雞翼
越萊自選撈檬
越萊自選撈檬
河內蝦仁米紙卷
河內蝦仁米紙卷
西貢馬拉盞炒通菜
兩個人唔夠300蚊就埋單,仲要食到好飽飽,真係抵!
椰水