2021-04-28 168 瀏覽
一間韓國網店 做到係韓國開門市🤓🤓 以前去韓國都會專程走去行一轉🥺🥺🥺依家終於開到黎香港都買到!唔洗專登係韓國買返黎🤓⋯唉 依家想去都去唔到🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️士多啤梨年糕卷🍓🍓🍓🍓🍓一開紙盒 已經好香好香🍓🍓🍓🍓佢係一條卷蛋入面有cream 麻糬 中間有少少果醬🤤🤤🤤🤤🤤佢d cream完全唔膩🤤🤤🤤入面既年糕先係重點!!!超級超級超級煙韌!!點解急凍過都可以咁煙韌!!係軟身完全唔硬!!我試過未完全解凍仲有d硬既時候食感覺凍感重d 相對亦無咁甜 但都感受到年糕既煙韌🤔🤔🤔🤔完全解凍後 因為冰感散左 相對上會甜左 但我覺得可接受 🤨🤨🤨🤨雖然知佢都係有用士多啤梨香精 但未去到好假好假個種 係完全可接受既程度💪🏻💪🏻💪🏻啊!佢本身係急凍狀態 硬挖挖掟死狗🐶🐶店員建議放落雪櫃下格一兩個鐘解凍🧐🧐但實驗證明⋯係唔work🙂🙂🙂我建議 可以前一晚放落下格/室溫放一至兩個鐘😏 但!放室溫請注意衛生風險🙂🙂🙂🙂

士多啤梨年糕卷🍓🍓🍓🍓🍓
一開紙盒 已經好香好香🍓🍓🍓🍓
佢d cream完全唔膩🤤🤤🤤入面既年糕先係重點!!!
我試過未完全解凍仲有d硬既時候食
感覺凍感重d 相對亦無咁甜 但都感受到年糕既煙韌🤔🤔🤔🤔