2018-11-22
好耐無食過放題,已經唔知道邊間放題好。係openrice見到呢間放題係最受歡迎既,所以就同朋友去試下。餐廳裝修都落左好多心機,門口棵櫻花樹已經好友日式氣氛,再擡頭望見到一排排既鏡開。一向下就見到Movenpick既雪糕櫃,可以任食Movenpick呀,成個人超興奮!!!餐廳基本上係坐滿既,所以都要等一陣先入得。一入座就會送一盤刺身、海鮮拼盤同燒肉一盤。刺身拼盤超豐富,有八種刺身,當中仲有海膽,而且份量一d都唔少!海膽入口香滑,味道濃郁,完全估唔到放題可以食到呢種質素。甜蝦鮮甜,而且蝦身非常爽口。帶子亦唔會好似一般放題咁有雪藏味。海鮮拼盤係超大碟,而且唔係平價果類好細隻既海鮮,每隻海鮮都大過我既手掌,而且都係好新鮮,食得出係靚野。燒肉拼盤好貼心咁標註晒係咩肉打咩肉,首推澳洲和牛西冷,牛肉味重,而且好滑。其餘都好食的,只係澳洲和牛西冷太驚人。呢碟都係一入座就送既,手羽係超正,調味調得超好,黑椒味完全入晒雞翼度,雞肉又超嫩滑。飲品除左一般果汁汽水外,仲有紅白清酒同花茶,超正。食完仲可以再叫,食物選擇亦好多,而且非常高質素。呢間放題完全顛覆左我對放題既睇法,食完就即刻好想再黎一次>.&
飲品除左一般果汁汽水外,仲有紅白清酒同花茶,超正。
食完仲可以再叫,食物選擇亦好多,而且非常高質素。
呢間放題完全顛覆左我對放題既睇法,食完就即刻好想再黎一次>.<