2023-10-04
#搞串個pantry而家香港🇭🇰越來越多連鎖 #燒肉 舖🔥,甚至好多已經唔使好似以前🕰️咁有一大條抽氣喉喺爐上面💨,因為而家可以喺爐邊直接抽風🌬️,食完個人都冇乜油煙味🫧。今次就嚟到鬧市入面🚦,位於 #尖沙咀 嘅 #日式燒肉 店。我哋嗌咗🔴燒肉自選組合(七款盛)($248)、同埋🔵牛魔燒肉盛合($246)。裏面有好多唔同種類嘅肉類🥩,我哋精選介紹幾款啦🤩。🐮A4和牛霜降最鍾意呢一款💕,因為係貨真價實嘅A4和牛😍,油花分布好靚,而且超級重油脂😋,有種喺口裏面溶化嘅感覺,好幸福🥳。👅薄切和牛舌燒牛舌真係要好好掌握火候🔥,啱啱好熟嘅時候食,除咗有爽口🫦嘅黃金口感,油脂嘅味亦都好香🤤,好滿足!🐷全天然豚五花有分厚切同埋薄切2️⃣款,薄切大大片,配買生菜食🥬,濃郁嘅油脂、韓式大醬🇰🇷、生菜嘅清新爽脆,真係絕配好正😍。厚切嘅感覺更加邪惡😝,同樣配埋生菜,感覺口感更加豐富。🐄和牛牛肩肉如果話其他肉類係油脂嘅邪惡感覺🤤,呢一款就啱啱相反,牛嘅味道超級濃郁🐮,啖啖肉汁!香濃牛味喺口裏面爆開💥,而且唔韌,好正👍🏻。
🐮A4和牛霜降
👅薄切和牛舌