2023-06-21 541 瀏覽
以我喺一個Carbonara Fans,lunch搵食必定經常搵西餐/日式西餐,一般主打意粉既西餐如果第一次食既我都必定會先揀卡邦尼意粉,如果卡邦尼意粉都唔好食嘅,基本上都唔會再有下次。上網搵到間喺駱駝漆既西餐,就諗住試一試,大約2點去到見得一圍枱,然後價錢平均$68-88,都唔會有太大期待。到卡邦尼意粉嚟到面前,超多cheese,個忌廉汁都做得好好,味道一流,正式嘅卡邦尼係配豬頰肉,但香港既餐廳一般會用普通煙肉,所以對呢個煙肉冇評價麵硬度適中,而我要求走洋蔥,廚師(?)超好幫我走,總結係非常好以呢個價錢食到呢個質素係好少有。環境亦都好舒適,我諗呢度都會成為我嘅飯堂之一。佢地仲有我好鍾意嘅茶味千層蛋糕,都幾多唔同既味可以選擇,但食完意粉已經好飽,下次再試。

到卡邦尼意粉嚟到面前,超多cheese
以呢個價錢食到呢個質素係好少有。

環境亦都好舒適,我諗呢度都會成為我嘅飯堂之一。

卡邦尼意粉
2023-06-16