2017-11-22 88 瀏覽
每逢經過 The One ,總見到對面個間霸媽拉麵無論幾點都排長龍。今日終於的起心肝排下隊試下。排梗隊既時候,已經俾定點菜紙你。主打兩款湯底⭐濃厚豚骨湯⭐雞白湯仲有期間限定⭐ 檸檬豚肉拉麵其實係出面等既時候,見到食客好多都係日本人 。入到去,見到樓底好高,設計都好有日式食堂 feel~~❤首先一定要試下呢間招牌菜。⭐ 叉燒豚肉味玉拉麵日式拉麵點解可以買到咁貴一碗,我相信因為佢真係落足材料去做每一個部分 。湯底飲得出係好多材料淆制出來,唔係味精湯。濃厚豚骨湯味道好濃,好醇厚既豬骨味道。呢度最出名應該就係呢塊厚厚厚切叉燒。佢原塊厚叉燒, 所以叉燒好油潤, 叉燒燒得好香。 ⭐唐揚炸雞炸雞唔會好多炸粉,炸粉薄薄,雞反而好厚肉, 雞肉醃嘅味道都唔錯,好有日式風味,不過略嫌然唔太夠熱。⭐雞叉燒味玉雞白湯拉麵本身只係諗住一個試豬骨湯,另一個試雞白湯 ,但估唔到俾我好大嘅驚喜。 本身一向飲開雞湯點都係比豬骨湯一定係淡啲,但係呢個雞白湯一飲好似有100隻雞仔🐔🐔🐔🐔🐔湧出嚟咁, 估唔到雞湯都可以咁濃!!!! 濃得嚟又唔會似豬骨咁樣有少少油膩,所以非常啱我口味❤❤大愛。佢隻雞叉燒係好似雞捲咁樣亦都做得好

今日終於的起心肝排下隊試下。
排梗隊既時候,已經俾定點菜紙你。

主打兩款湯底
⭐濃厚豚骨湯
⭐雞白湯

仲有期間限定
⭐ 檸檬豚肉拉麵

首先一定要試下呢間招牌菜。
⭐ 叉燒豚肉味玉拉麵
呢度最出名應該就係呢塊厚厚厚切叉燒。
佢原塊厚叉燒, 所以叉燒好油潤, 叉燒燒得好香。

⭐唐揚炸雞

⭐雞叉燒味玉雞白湯拉麵

佢隻雞叉燒係好似雞捲咁樣亦都做得好好食 好滑~~麵條粗幼剛剛好,平時自己屋企煮唔到,拉麵既韌度係啱啱好❤

我哋兩個真係所有湯都飲曬🙈🙈🙈
但返去一點都沒有口渴嘅感覺,相信真係冇落味精,係真材實料!